Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Start Tour de France

Zaterdag gaat in Mont Saint-Michel de 103e Tour de France van start. De eerste van 21 etappes gaat over 188 kilometer van het historische eiland Mont Saint-Michel naar het invasiestrand Utah Beach bij Sainte-Marie-du-Mont in Normandië. Aan de start verschijnen 22 ploegen met in totaal 198 renners, onder wie vijftien uit Nederland.

Kwartfinale Duitsland-Italië op het EK

Zaterdag staat met Duitsland tegen Italië de derde kwartfinale van het EK in Frankrijk op het programma. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur in het Nouveau Stade de Bordeaux in Bordeaux. Duitsland bereikte de kwartfinale na een vrij eenvoudige zege op Slowakije (3-0) in de achtste finale. Italië haalde de kwartfinale na een knappe zege op Spanje (2-0).

Uitgestelde partij Bertens opnieuw op planning op Wimbledon

Door de regen werd de partij van de Nederlandse tennisster in de derde ronde uitgesteld. Bertens speelt tegen de als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep. Eerder moesten partijen ook al worden uitgesteld vanwege de regen. De organisatie overweegt daarom ook wedstrijden op zondag in te plannen.

Bertens is de enige overgebleven Nederlandse deelnemer in het enkelspel op Wimbledon. Ze haalde donderdag voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde van het Grand Slam-toernooi in Londen, door in twee sets te winnen van haar Duitse opponente Mona Barthel: 6-4, 6-4.

Nieuwe verkiezingen Australië

Op verzoek van premier Malcolm Turnbull gaan Australiërs worden beide kamers van het parlement opnieuw gekozen. De liberaal volgde vorig jaar partijgenoot Tony Abbott op en denkt bij vervroegde verkiezingen meer zetels te krijgen in beide kamers. Op die manier hoopt hij zijn omstreden plannen door te drukken voor de hervorming van de arbeidsmarkt en het tegengaan van corruptie bij vakbonden. In het hogerhuis werden zijn plannen eerder afgewezen, maar de Australische gouverneur-generaal Peter Cosgrove stemde er wel mee in.

Kwalificatie GP van Oostenrijk

Op de Red Bull Ring bij Zeltweg wordt zaterdag de kwalificatie verreden voor de Grand Prix van Oostenrijk van zondag.  De kwalificatie begint om 14.00 uur. Eerder op de dag om 11.00 uur wordt ook nog de derde vrije training verreden. De race start zondag om 14.00 uur.

En verder: 

- Is het 450 jaar geleden dat Nostradamus overleed. De Franse apotheker werd beroemd om zijn voorspellingen. 

- En is in de Amsterdam Arena zaterdagavond dancefeest Sensation, waarvoor extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Weer:

Zaterdag schijnt de zon geregeld, maar komt er verspreid ook een bui voor. Met maxima van 16 tot 19 graden en een stevige westelijke wind is het vrij koel. Zondag verandert er niet veel. Wel waait het minder hard.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.