Nasleep aanslag Istanbul, Haase en Bertens in actie op Wimbledon

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Nasleep aanslag luchthaven Istanbul

Woensdag wordt naar verwachting meer duidelijk over de aanslagen die dinsdagavond gepleegd zijn op de internationale luchthaven Atatürk in Istanbul. Bij de aanslag zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen, 147 anderen raakten gewond. Turkse autoriteiten gaan er van uit dat drie zelfmoordterroristen drie explosieven tot ontploffing hebben gebracht. De aanslag is nog niet opgeëist. 

Bertens en Haase in actie op Wimbledon

Als het weer het toelaat komen Kiki Bertens en Robin Haase woensdag in actie voor hun tweede ronde partij op Wimbledon. Bertens neemt het op tegen de Duitse Mona Barthel, waar ze de laatste twee duels van wist te winnen. Haase moet tegen de Amerikaan Jack Sock, die momenteel 26ste staat op de wereldranglijst. Sock versloeg Haase op Roland Garros nog in vijf sets. Woensdag staan ook de wedstrijden van Novak Djokovic en Roger Federer op het programma

VN stemt over voorstel gedeelde zetel Nederland en Italië

De VN brengt woensdag opnieuw een stem uit nadat dinsdag nadat Nederland en Italië na vijf stemrondes evenveel stemmen kregen voor een zetel in de VN Veiligheidsraad. Naar aanleiding van het gelijk aantal stemmen hebben Nederland en Italië het voorstel gedaan om een zetel te delen. 

Schotse premier op bezoek bij EU

De Schotse premier Nicola Sturgeon brengt woensdag een bezoek aan de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. Tijdens het bezoek wordt door beiden gesproken over de mogelijkheden voor Schotland om bij de Europese Unie te blijven, nadat het Verenigd Koninkrijk als geheel voor een uittreding uit de EU stemde tijdens het referendum over een Brexit. In Schotland stemde het merendeel van de bevolking voor een lidmaatschap van de EU. 

En verder: 

- Is woensdag de start van het mosselseizoen. 

- Wordt de jas die zanger Prince droeg in de clip van het bekende nummer Purple Rain geveild. 

- Debatteert de Tweede Kamer over de politie en de gaswinning in Groningen. 

Weer en verkeer:

Woensdag trekken buien in de loop van de dag weg uit Nederland. Daarna is er vrij veel ruimte voor de zon. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten wordt het 18 tot 21 graden. 

De ANWB verwacht voor woensdag een normale spits. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie