Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Verder overleg tussen Europese leiders na Brexit-referendum

De Duitse bondskanselier Angela Merkel komt met de leiders van Frankrijk en Italië bijeen om samen met Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, de eenheid van Europa te bespreken nadat Groot-Brittanië afgelopen week voor vertrek uit de Europese Unie heeft gestemd. De ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk en Duitsland drongen er afgelopen weekend al op aan dat beide landen meer moeten samenwerken voor een sterker Europa. De Tweede Kamer gaat maandagavond in debat met premier Rutte over de uitkomst van het Britse referendum.

Spanje en Italië treffen elkaar voor EK-kraker

Maandag staat de absolute kraker in de achtste finales van het EK in Frankrijk. Spanje en Italië treffen elkaar om 18.00 uur in het Stade de France in Parijs. De winnaar van dit duel moet het waarschijnlijk opnemen tegen regerend wereldkampioen Duitsland, dat het een dag eerder opneemt tegen Slowakije. Later op de avond volgt de laatste achtste finale op het EK. Engeland neemt het om 21.00 uur in Nice op tegen het verrassend presterende IJsland. 

Verdachte Mark de J. voor de rechter vanwege moord Koen Everink

In de rechtbank Utrecht vindt de pro-formazitting plaats van de zaak rondom de dood van zakenman Everink. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 29-jarige Mark de J., coach van tennisser Robin Haase, van moord of doodslag. Everink werd op 4 maart dood gevonden in zijn woning in Bilthoven. Hij was met meerdere messteken om het leven gebracht. De J., die op de avond van de moord bij Everink thuis was, werd eind maart gearresteerd op Schiphol, nadat hij terugkeerde van een tennistoernooi in Miami.

Crisisoverleg in Limburg vanwege schade landbouw door noodweer

Vanwege het slechte weer in Limburg en Noord-Brabant komt er maandag een crisisoverleg tussen verschillende bonden en het ministerie van Economische zaken en verzekeraars. Gesproken wordt over de grote schade die onverzekerde landbouwers hebben geleden door de zware regenval in juni. Bij het overleg schuiven de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, de Brabantse ZLTO en LTO Nederland aan.

Officiële opening Coca-Cola fabriek Dongen

Minister-president Mark Rutte opent de vernieuwde fabriek van Coca-Cola in Dongen. De fabriek heeft onder meer een geautomatiseerd magazijn, een nieuwe verpakkingslijn en glaslijn gekregen. De fabrikant produceert al sinds de jaren vijftig frisdranken in de Brabantse gemeente. Van de dranken die Coca-Cola in Nederland verkoopt, wordt 85 procent in Dongen gemaakt.

Yolanthe Sneijder-Cabau voor de rechter om conflict met zus Rebecca

Yolanthe Sneijder-Cabau staat maandag tegenover haar zus Rebecca in de rechtszaal van Amsterdam. De presentatrice en haar oudere zus kunnen het niet eens worden over de woning van hun overleden vader op Ibiza. De twee zussen hebben al langer geen contact meer, mede om deze kwestie. Onduidelijk is of de twee zelf aanwezig zullen zijn in de rechtbank: de media zijn in elk geval niet welkom.

En verder: 

- Bepaalt het Amerikaans Hooggerechtshof of Republikeinse regels in Texas vrouwen indirect het recht ontnemen om abortus te plegen.

- Treedt ZZ Top op in de Heineken Music Hall.

Weer en verkeer:

Maandag is het bewolkt en valt er zo nu en dan wat regen. 's Middags wordt het vanuit het westen vaker droog en gaat de zon soms schijnen. Het wordt 17 tot lokaal 20 graden. De ANWB verwacht voor zowel de ochtend als de avond een normale spits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.