Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Uitslag Brexit-referendum bekend

Naar verwachting weten we vrijdag rond 5.00 uur of de Britten in de Europese Unie blijven of niet. De uitslagen van het referendum over 'Brexit' worden per kiesdistrict bekend gemaakt. De officiële uitslag volgt later op de dag.

Vrijdagochtend staat in Brussel een overleg gepland over de uitslag van het referendum bij de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Hierbij zijn premier Mark Rutte (als voorzitter van de EU), EU-president Donald Tusk en Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement. Voorafgaand om 9.30 uur geeft Schulz een persconferentie.

Poetin bezoekt China

De Russische president Vladimir Poetin bezoekt vrijdag China, op uitnodiging van zijn Chinese collega Xi Jinping. Doel van de ontmoeting is het versterken van de banden tussen de twee grootmachten.

Spullen Whitney Houston naar openbare veiling 

Onder meer een Emmy-award van de in 2012 overleden Amerikaanse zangeres zal vrijdag onder de hamer komen. De organisatie van de Emmy Awards, The Academy of Television Arts & Sciences, heeft de veiling aangevochten omdat de prijs door Houston werd gewonnen in een tijd dat de beeldjes nog officieel in het bezit bleven van de organisatie. Als de winnaar zou te komen overlijden, zou de award terug moeten gaan naar de Academy. Het veilinghuis stelt dat Houston daar nooit voor heeft getekend en wil de verkoop alsnog door laten gaan.

En verder: 

- Is Donald Trump in Schotland voor de opening van luxueus golfresort. Het is een dag na het Brexit-referendum, maar de Britse premier David Cameron heeft aangekondigd geen plannen te hebben om met Trump af te spreken. 

- Krijgt het Metropole Orkest een Edison Jazz/World Oeuvreprijs uitgereikt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

 - En begint in Rotterdam de 26e editie van De Parade. Daarna gaat het reizend theaterfestival zoals elk jaar nog naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Weer en verkeer:

Vrijdag is het wisselend bewolkt met vooral in het oosten een bui. Het wordt 22 tot 27 graden bij een zwakke of matige westenwind. De ANWB verwacht wat betreft de ochtend- en de avondspits geen bijzonderheden op de weg.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.