Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Prins William op cover homoblad

De Britse prins William staat op de cover van een blad voor homoseksuelen dat vanaf woensdag te verkrijgen is. Hij nodigde het magazine, Attitude, eerder uit voor een gesprek in Kensington Palace over de effecten van homofobisch gedrag. 

Palestijnse en Israëlische presidenten op EU-bezoek

Reuven Rivlin, de president van Israël brengt woensdag een bezoek aan het Europees Parlement en woont daar een bijeenkomst bij. Aansluitend zal ook zijn Palestijnse collega Mahmoud Abbas een bezoek brengen aan Brussel waarbij hij een toespraak zal houden. Ook spreken beide leiders met voorzitter van het Europees Parlement Schulz en zullen ze beide persconferenties geven tijdens hun bezoek.

Hongarije tegen Portugal op het EK

Woensdag staan er maar liefst vier wedstrijden op het programma van het EK. In groep F neemt IJsland het om 18.00 uur op tegen Oostenrijk en Hongarije speelt tegelijkertijd tegen Portugal. In deze groep ligt alles nog open. Om 21.00 uur begint de laatste speelronde in groep E met Italië tegen Ierland en Zweden speelt tegen België. De Italianen zijn na twee zeges al zeker van een plek in de achtste finales.

Verdachten voor de rechter vanwege mensenhandel

Woensdag staan drie verdachten terecht vanwege de vermeende betrokkenheid bij mensenhandel. De verdachten zouden zich schuldig gemaakt hebben aan de misbruik van vijf personen in Amsterdam, Alkmaar en Den Haag. De verdachten zouden personen uit Litouwen land binnen hebben gebracht, waarna deze personen gedwongen werden tot prostitutie. Een van de personen zou daarbij aangespoord zijn om abortus te plegen.

En verder: 

- Komt kledingketen H&M met halfjaarcijfers. 

- Wordt het prototype van de The Ocean Clean Up gepresenteerd, waarmee de oceanen ontdaan moeten worden van plastic.

- Is het woensdag 75 jaar geleden dat de nazi's de Sovjet-Unie binnenvielen. Operatie Barbarossa werd geen succes: Duitsland moest zich uiteindelijk overgeven aan de Sovjets.

Weer en verkeer:

Woensdag begint de dag op de meeste plekken zonnig en ook de temperaturen lopen woensdag verder op. Het wordt tussen de 22 en 26 graden. Vanaf de middag is er richting de avond wel steeds meer kans op (stevige) buien. 

De ANWB verwacht voor woensdag een normale spits. Verkeer in Zeeland moet verder rekening houden met de afsluiting van Vlaketunnel in Zeeland. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.