Frankrijk speelt laatste groepsduel op EK, Verstappen in actie in Baku

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Frankrijk en Zwitserland in actie op EK

Zondag worden twee duels op het EK in Frankrijk gespeeld. Het thuisland komt om 21.00 uur in Lille in actie tegen Zwitserland. Gelijktijdig spelen Roemenië en Albanië in Lyon het andere duel in Groep A. De wedstrijden van zondag zijn het begin van de derde speelronde in de groepsfase. Frankrijk gaat met 6 punten aan de leiding in de groep, gevolgd door Zwitserland met 4 punten. 

Nederland viert Vaderdag

Zondag wordt in Nederland en veel andere landen Vaderdag gevierd. Deze dag is eind jaren dertig in Nederland geïntroduceerd, als tegenhanger van de al langer bestaande Moederdag. Op initiatief van de Nederlandse Bond van Herenmode-detaillisten werd in 1948 afgesproken dat de feestdag voortaan elk jaar op de derde zondag van juni zou plaatsvinden.

Verstappen in actie in eerste Formule 1 Grand Prix in Baku

Het stratencircuit van het Azerbeidzjaanse Baku is zondag voor het eerst het toneel van de Grand Prix van Europa. Het circuit in Baku debuteert op de Formule 1-kalender. De race start om 15.00 met op pole position WK-leider Nico Rosberg. Max Verstappen vertrekt vanaf de negende plaats. 

En verder: 

- Is om 15.00 uur de finish van de 24 uur van Le Mans.

- Bestaat de Nederlandse variant van encylopediesite Wikipedia zondag vijftien jaar.

- wordt in Rotterdam afscheid genomen van De Trap, met een slotoptreden van Lee Towers.

Weer:

Zondag zijn er flinke perioden met zon, vooral in de middag en avond. Bij weinig wind wordt het op Vaderdag 16 tot 19 graden. Maandag gaat het vanuit het westen regenen. De dagen daarna wordt het warmer, maar een bui blijft mogelijk.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie