België en Portugal in actie op EK, recordaantal loopt Nacht van de Vluchteling

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

België en Portugal in actie op EK

Na de nederlaag tegen Italië kunnen de Belgen zich tegen Ierland niet nog een misstap veroorloven. De statistieken zijn gunstig; onze Zuiderburen hebben de afgelopen zes wedstrijden tegen de Ieren niet verloren. De wedstrijd in groep E wordt in Bordeaux om 15.00 uur gespeeld. Ook Portugal aast zaterdag op revanche, na de 1-1 tegen IJsland. Om 21.00 uur speelt het Portugal van Cristiano Ronaldo in Parijs tegen Oostenrijk. Het andere duel in groep F is tussen IJsland en Hongarije, om 18.00 uur in Marseille.

Recordaantal mensen loopt Nacht van de Vluchteling

Zaterdag om middernacht wordt het startschot gegeven voor de Nacht van de Vluchteling. Een recordaantal van 2.800 deelnemers doet mee aan de sponsorloop om geld binnen te halen voor vluchtelingen. Ook bekende mensen waaronder Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra lopen mee om aandacht voor vluchtelingen te vragen. Het is de zevende keer dat de veertig kilometer lange nachtelijke tocht plaatsvindt, dit jaar niet alleen van Rotterdam naar Den Haag, maar ook van Nijmegen naar Arnhem.

Start 24 uur van Le Mans

Zaterdag gaat om 15.00 uur in op het Franse Circuit de la Sarthe de roemruchte autorace 24 uur van Le Mans van start. De race op het bijna veertien kilometer lange circuit geldt als een absolute klassieker in de autosport en een ware slijtageslag. In 2015 werd de race gewonnen door Porsche, dat ook dit jaar weer tot de topfavorieten kan worden gerekend. Ook Audi, dat de race sinds 2000 veertien keer won strijdt mee om de zege. Giedo van der Garde en Jeroen Bleekemolen zijn de bekendste Nederlandse deelnemers.

Demonstratie Pegida in Breda

Anti-islambeweging Pegida wil zaterdag vanaf 14.00 uur gaan protesteren in Breda. De groep wil duidelijk maken dat ze tegen de huidige asielplannen zijn, waarbij zevenduizend vluchtelingen opgevangen zouden moeten worden in Noord-Brabant. Onder meer actiecomité 'Laat Ze Niet Lopen' wil een tegenprotest organiseren. Hoeveel betogers beide partijen op de been krijgen, is niet bekend. De gemeente en politie in Breda verwachten geen gewelddadigheden, wel is extra politie op de been, aldus BN/De Stem

Kwalificatie Grand Prix Baku

Zaterdag wordt de eerste kwalificatie verreden op het stratencircuit van het Azerbeidzjaanse Baku. De Formule 1 strijkt voor het eerst neer in Azerbeidzjan, dat de Grand Prix van Europa organiseert. Om 15.00 uur gaat Max Verstappen de baan op om de startopstelling voor de race te bepalen. De Grand Prix van Europa start zondag om 15.00 uur.

En verder: 

- Is het zaterdag vlaggetjesdag, de start van het haringseizoen. 

- Wordt er zaterdag nog altijd geen campagne gevoerd in het Verenigd Koninkrijk na de dood van parlementslid Jo Cox. 

- En keert de Britse astronaut Tim Peak terug op aarde. Hij verbleef sinds januari in de ruimte. 

Weer:

Zaterdag begint de dag droog, maar geleidelijk trekken enkele buien van west naar oost over het land. Aan de temperatuur verandert niet veel. Ook zondag is het vrij koel. Het blijft wel droog en later is er meer ruimte voor de zon.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie