Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Frankrijk en Rusland in tweede groepsduel op EK

Op het EK voetbal in Frankrijk staat woensdag voor een aantal landen het tweede duel uit de groepsfase op het programma. In Groep B wordt in Lille om 15.00 uur Rusland - Slowakije gespeeld. In Groep A treffen Roemenië en Zwitserland elkaar om 18.00 uur in Parijs. Om 21.00 uur speelt gastland Frankrijk in Marseille tegen Albanië, het andere duel in Groep A. 

Zaak poging aansluiting bij terroristische groepering

Twee Arnhemmers van 23 en 18 jaar worden verdacht van pogingen om naar Syrië af te reizen om daar te gaan deelnemen aan de gewapende strijd. Gedacht wordt dat de personen zich aan willen sluiten bij de terroristische groepering Jabhat al-Nusra. De twee personen die terechtstaan werden in een grensgebied tussen Turkije en Syrië aangehouden. 

Debat Veiligheid en Justitie

Woensdagavond debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over extra geld voor Veiligheid en Justitie. Het belang van het debat schuilt in het feit dat coalitie vorig jaar afhankelijk was van steun van de oppositiepartijen om een meerderheid in de Eerste Kamer te kunnen bewerkstelligen. Als voorwaarde voor die steun dwong de oppositie af dat er gezocht zou worden naar extra geld voor Veiligheid en Justitie. Volgens de coalitiepartijen is daar met het extra geld in de Voorjaarsnota invulling aan gegeven. De oppositie is het hier niet mee eens.

Rentebesluit Amerikaanse centrale bank

De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), komt woensdag met zijn rentebesluit. Deskundigen verwachten niet dat de rente verhoogd zal worden. Fed-voorzitter Janet Yellen liet onlangs weten van plan te zijn de rente verder op te schroeven, maar alleen als de economische omstandigheden dat toelaten. In december 2015 verhoogde de Fed voor de eerste keer in bijna tien jaar tijd de rente in de Verenigde Staten. 

Handballers in actie om plek op WK

Woensdag wordt door de Nederlandse handballers in Sittard de tweede WK-play-off wedstrijd tegen Polen gespeeld. De eerste wedstrijd zaterdag ging met 27-21 verloren in Katowice. De winnaar uit twee wedstrijden plaatst zich voor het WK in Frankrijk, dat in januari 2017 wordt gespeeld. Het duel start om om 19.30 uur.

En verder: 

- Is het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. 

- Is het ook de dag van de schoonmaker.

- Worden de zilveren Anjers uitgereikt door prinses Beatrix. De winnaars ontvangen de prijs omdat ze zich belangenloos hebben ingezet voor cultuur of natuur. 

Weer en verkeer:

Woensdag verandert er weinig in het weerbeeld. Het blijft wisselvallig met van tijd tot tijd veel regen en kans op onweer en hagel. Ook is het woensdag weer wat koeler met temperaturen tussen de 15 en 17 graden. 

De ANWB verwacht een normale spits voor woensdag. Wel kan het verkeer, met name in de avondspits last hebben van de regen. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.