Verstappen racet in Canada en McCartney sluit af op Pinkpop

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Verstappen in actie op circuit Montreal

Zondag wordt de Grand Prix van Canada verreden. De race op het stratencircuit in Montreal geldt normaal gesproken als één van de parels op de Formule 1-kalender. Voor Max Verstappen is het een kans om zijn mislukte kwalificatie tijdens de afgelopen race in Monaco recht te zetten. Daarvoor heeft hij dit weekeinde een verbeterde Renaultmotor ter beschikking. De race gaat om 20.00 uur van start. 

Paul McCartney afsluiter op Pinkpop

De ex-Beatle is zondagavond de afsluiter op het hoofdpodium van het driedaagse muziekfestival in Landgraaf. Ook de band Skunk Anansie en Lionel Richie staan zondag op het programma. De 47e editie van Pinkpop ging vrijdag van start. Dit weekend stonden onder meer Red Hot Chili Peppers, The Common Linnets en Major Lazer op het podium.

Gamebeurs E3 van start in Los Angeles

In de nacht van zondag op maandag begint de gamebeurs E3 in Los Angeles. De grote makers van games en consoles presenteren hier elk jaar hun nieuwe producten. Dit jaar worden onder meer de aankondiging van nieuwe Xbox- en PlayStation-varianten verwacht.

Uitreiking Amerikaanse Tony Awards voor beste toneelproducties

In New York worden zondagavond (lokale tijd) de Amerikaanse toneelprijzen uitgereikt. De Tony Awards worden onder andere toegekend aan de beste musical, het beste toneelstuk en de beste theateracteurs. De Vlaamse regisseur Ivo van Hove, verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, is drie keer genomineerd. Hij maakt onder meer kans op de prijs voor beste regisseur van het stuk A View from the Bridge. Voor dat zelfde stuk maakt hij kans op een award in de categorie Beste heruitvoering, net als voor het stuk The Crucible. De uitreiking wordt live uitgezonden op NBC om 1.00 uur Nederlandse tijd.

En verder:

- staan zondag drie EK-duels op het programma. In Groep D wordt om 15.00 uur in Parijs Turkije - Kroatië gespeeld. In Groep C treffen Polen en Noord-Ierland elkaar om 18.00 uur in Nice. In Lille staat om 21.00 uur met Duitsland - Oekraïne de laatste wedstrijd van de dag op het programma. 

- is zondag internationale dag tegen kinderarbeid.

Weer:

Zondag draait de wind geleidelijk naar meer westelijke richting. Er is nog steeds veel bewolking waar lokaal regen uitvalt. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe vanuit het zuidwesten. Het wordt opnieuw zo'n 15 tot 21 graden. Volgende week blijft het wisselvallig.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie