Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Kamer praat over tweede rapport Teeven-deal

De Kamer debatteert wederom met minister Ard van der Steur (Justitie) en premier Mark Rutte over de Teeven-deal. De oppositie wil daarbij helderheid over de vraag of er sprake is van een doofpotcultuur bij het ministerie. Van der Steur zal daarnaast moeten uitleggen waarom hij zich in deze zaak als Kamerlid zo actief bemoeide met het werk van zijn voorganger Opstelten. Maar ook Rutte zal vragen krijgen over zijn betrokkenheid bij de kwestie die uiteindelijk Opstelten de kop kostte.

FNV presenteert cao-tussenstand

Vakbond FNV presenteert woensdagochtend de tussenstand van het lopende cao-seizoen. Arbeidsvoorwaardencoördinator Mariëtte Patijn maakt bekend welke afspraken er gemaakt zijn en hoe de cao-lonen zich ontwikkeld hebben. Ook komt de bond met een analyse van de houding van werkgevers en blikt de FNV vooruit op de komende maanden. Dinsdag liet werkgeversvereniging AWVN weten dat er dit jaar tot nu toe 143 cao-akkoorden zijn gesloten. Volgens de vereniging is er sprake van 'een relatief hoog aantal nieuwe akkoorden en betrekkelijke arbeidsrust'. 

Panama Papers: stemming over oprichting onderzoekscommissie

Het Europees Parlement stemt woensdag over de oprichting van een onderzoekscommissie die moet gaan uitzoeken of EU-wetten zijn overtreden door bedrijven of personen die worden genoemd in de Panama Papers. Internationale media deden sinds 3 april onthullingen over hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Onder andere regeringsleiders en staatshoofden worden genoemd in het onderzoek. Het Europees Parlement debatteert woensdag ook over Turkije en de staat van de democratie in dat land. 

Buitenspeeldag

Kinderen worden woensdag in heel Nederland aangemoedigd om buiten te spelen tijdens de Buitenspeeldag 2016. Tijdens de negende editie worden verschillende activiteiten georganiseerd door kinderen, ouders, buurtverenigingen en scholen. Kinderzender Nickelodeon gaat op 'zwart' tijdens de middag. De organisatie schat dat er meer dan 90.000 kinderen buiten zullen spelen tijdens de Buitenspeeldag. 

En verder:

- Gaat het Louvre in Parijs weer open voor bezoekers. Het museum ging vorige week dicht vanwege de extreem hoge waterstand in de Seine.

- Overhandigt Gers Pardoel een brief aan Europarlementariërs waarin wordt gepleit voor betere regelgeving en een eerlijke vergoeding voor het gebruik van bijvoorbeeld muziek en filmpjes door internetplatforms zoals Facebook. De brief is ondertekend door drieduizend Nederlandse kunstenaars, artiesten, auteurs en fotografen.

- En geeft Iron Maiden een concert in het Gelredome in Arnhem.

Weer en verkeer:

Na een paar warme dagen en in delen van het land veel onweer en wateroverlast, is het vanaf woensdag overal een paar dagen droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Het wordt minder warm. Woensdag is het 18 tot 25 graden en vrijdag rond 20 graden. In het weekend neemt de kans op regen weer toe, daarbij blijft het ongeveer 20 graden.

De ANWB verwacht voor woensdag een normale ochtend- en avondspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.