Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 juni 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Laatste grote ronde voorverkiezingen VS

Hillary Clinton heeft volgens de telling van persbureau AP dinsdagnacht genoeg gedelegeerden gekregen voor de Democratische nominatie. Dinsdag is de laatste 'Super tuesday' met grote voorverkiezingen in New Jersey en Californië. Er zijn ook voorverkiezingen in de kleinere staten Montana, New Mexico, North Dakota en South Dakota.

Klaas Knot praat Tweede Kamer bij 

De president van De Nederlandsche Bank (DNB) en Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau (CPB), houden hun jaarlijkse gesprek in de Tweede Kamer over economische risico's in ons financiële stelsel.

Voetballegende Pelé veilt prijzencollectie en memorabilia

De Braziliaan doet onder meer afstand van drie gouden WK-medailles, een kopie van de oude wereldbeker en de bal waarmee hij op 19 november 1969 het duizendste doelpunt uit zijn carrière maakte. Maar ook shirtjes en schoenen, oude paspoorten en rijbewijzen, en de olympische toorts die hij in 2004 mocht dragen. Naar verwachting zullen de ruim tweeduizend stukken bij elkaar zo'n 4,5 miljoen euro opleveren. Pelé schenkt een deel daarvan aan een Braziliaans kinderziekenhuis. De veiling bij het Londense veilinghuis Julien's duurt drie dagen.

JSF maakt rondvlucht boven Nederland

Defensie doet dinsdag een nieuwe poging om met de Joint Strike Fighter (F-35) een rondvlucht boven Nederland te maken, nadat het vorige week niet doorging vanwege de laaghangende bewolking. Het nieuwe gevechtsvliegtuig zal relatief laag en langzaam langs een aantal bezienswaardigheden en locaties van de luchtmacht vliegen, zodat het grote publiek kan kennismaken met de opvolger van de F-16. Het toestel vertrekt om 14.19 uur vanaf vliegbasis Leeuwarden en vliegt daarna in ruim twee uur over onder meer Groningen, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam langs bezienswaardigheden als Paleis Het Loo, Paleis Soestdijk, Kinderdijk, de Deltawerken en Zaanse Schans.

En verder:

- Staat een 62-jarige man uit Enschede voor de rechter voor het laten ontploffen van een vuurwerkbom bij de wedstrijd FC Twente-Utrecht op 31 januari. Enkele omstanders liepen blijvende gehoorschade op.

- Keren de 180 passagiers die sinds zaterdagmiddag vastzitten in Dubai vanwege een defect toestel, terug naar Nederland. De vlucht van Emirates wordt rond 20.00 uur verwacht op Schiphol.

- En komt de nieuwe thriller van Stephen King uit; End of Watch is het laatste boek in de Bill Hodges trilogie.

Weer en verkeer: Kans op onweer en wateroverlast

Dinsdagmiddag en -avond kunnen er op meer plaatsen onweersbuien voorkomen met lokaal veel regen. Hierbij kan zeer lokaal wateroverlast optreden en is er kans op hagel en windstoten. Het noordwesten en westen blijven waarschijnlijk droog en daar is het met 19 tot 23 graden ook minder warm dan in het binnenland waar het 24 tot 28 graden wordt. Verder zijn er zonnige perioden maar ook enkele wolken. Vanaf woensdag is het overal een paar dagen droog met zonnige perioden, het wordt wel minder warm.

De avondspits zal op verschillende plekken last hebben van het onweer, waardoor langere files ontstaan dan normaal. De ochtenddienst verloopt volgens de ANWB normaal, wel moet verkeer in het noorden rekening houden met mist.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.