Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Bertens in vierde ronde Roland Garros

Kiki Bertens staat dinsdag (bij goed weer in Parijs) in de achtste finales op Roland Garros. De Nederlandse won zaterdag van de Russische Daria Kasatkina en plaatste zich voor de tweede keer in haar carrière voor de vierde ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs. Bertens neemt het dinsdag op tegen de Amerikaanse Madison Keys, die als zeventiende is ingeschaald. De wedstrijd zou aanvankelijk maandag worden gespeeld, maar door regen in Parijs is het duel verschoven. Als Bertens wint is ze de eerste Nederlandse vrouw in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi sinds Michaella Krajicek in 2007 op Wimbledon. De wedstrijd is als derde gepland op baan 1.

Hoge Raad doet uitspraak over 'tattookillers'

De Hoge Raad kondigt dinsdagmiddag om 12.00 uur aan of de straffen tegen de zogeheten 'tattookillers' blijven staan. De vier mannen werden in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen tot dertien jaar. Ze probeerden in 2009 de Amsterdamse crimineel Marlon D. te liquideren en vuurden met een machinepistool tientallen kogels op hem af. D. raakte ernstig gewond, maar overleefde de aanslag. Justitie beschouwt het viertal als een professioneel opererend moordcommando. 

UWV komt met cijfers over arbeidsmarkt

Uitkeringsinstantie UWV publiceert dinsdag zijn prognose over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2016 en 2017. De instantie gaat onder meer in op het aantal banen, vacatures en WW-uitkeringen. Eerder dit jaar voorspelde het UWV dat er dit jaar in totaal 102.000 banen bij zullen komen.

Volkswagen maakt kwartaalcijfers bekend

Autofabrikant Volkswagen maakt zijn resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar bekend. Het bedrijf kwam vorig jaar in opspraak toen bleek dat Volkswagen jarenlang heeft gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselauto's. Het bedrijf heeft inmiddels al ruim 16 miljard euro gereserveerd om de ontstane schade af te wikkelen. Er lopen flink wat claims tegen het bedrijf. Donderdag doet een Nederlandse rechtbank uitspraak in een zaak die is aangespannen door de stichting VolkswagenAudiclaim.

Messi en vader staan terecht voor belastingfraude

Voetballer Lionel Messi en zijn vader staan dinsdag terecht voor vermeende belastingfraude. De twee worden ervan beschuldigd miljoenen euro's te hebben weggesluisd naar buitenlandse ondernemingen. Op die manier zouden ze ruim vier miljoen euro belastinggeld in Spanje hebben ontdoken. Het duo hangt een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd. 

En verder:

- Gaat de inhoudelijke strafzaak tegen oud-wethouder Jos van Rey verder.

- Is de Nederlandse premiére van de Franstalige film Elle van Paul Verhoeven.

- Verloopt de deadline voor Franse holocaust-overlevenden om een schadevergoeding te eisen van de Franse spoorwegen.

Weer en verkeer: 

Dinsdag blijft het droog en zien we met name in het noorden de zon van tijd tot tijd. Alleen lokaal is kans op een bui. Het wordt 21 tot 24 graden. Woensdag neemt de buienkans weer toe, maar het blijft warm voor begin juni.

De ANWB verwacht dinsdagochtend een normale ochtendspits. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.