Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Max Verstappen aast op podium in Monaco

De sporter uit Limburg probeert op het stratencircuit voort te borduren op zijn historische overwinning van twee weken geleden in Spanje, al is de kans op een podiumplaats inmiddels vrijwel verkeken. De coureur van Red Bull Racing crashte zaterdag tijdens de kwalificatie en moet zondag achteraan het veld starten. De WK-stand wordt comfortabel aangevoerd door Mercedes-coureur Nico Rosberg. Om 14.00 uur begint de Grand Prix van Monaco.

Giro d'Italia eindigt met vlakke rit naar Turijn

De 99e editie van de Giro d’Italia eindigt zondag met een zeer vlakke etappe tussen Cuneo en Turijn, waar een aantal rondes op een lokaal circuit wordt verreden. De 163 kilometer lange rit is voorbestemd om te eindigen in een massasprint. De kaarten voor wat betreft het algemeen klassement zijn zaterdag geschud in de laatste bergrit: Vincenzo Nibali wint zonder pech de ronde en Steven Kruijswijk eindigt als vierde. De aankomst is rond 17.00 uur.

Werkzaamheden rondom Utrecht Centraal gaan verder

Hierdoor rijden er ook zondag minder treinen op verschillende trajecten rondom het station. Reizigers moeten rekening houden met vertraging. Zaterdag liepen de werkzaamheden uit omdat het testen van de spoorbeveiliging tussen de stations Centraal en Leidsche Rijn langer duurde dan verwacht. De NS adviseerde reizigers Utrecht Centraal zoveel mogelijk te mijden. De werkzaamheden duren tot maandagochtend. 

En verder:

- Is het de laatste dag van het EK droneracen op de Campus Party in Utrecht.

- Wordt in Istanbul de Val van Constantinopel in 1453 herdacht.

Weer: 

Zondag ontstaan er opnieuw forse buien met onweer en lokaal veel regen. Het is verder vrij somber, maar wel warm met 20 tot 23 graden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.