Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Commissie Oosting presenteert tweede onderzoek Teeven-deal

Het bonnetje dat centraal staat in de deal die Fred Teeven als officier van justitie in 2003 sloot met drugscrimineel Cees H. staat woensdag opnieuw centraal op het Binnenhof. De onderzoekscommissie Oosting presenteert om 11.00 uur de bevindingen na het tweede onderzoek naar de omstreden Teeven-deal. Na nieuwe onthullingen van het programma Nieuwsuur is gebleken dat de zoektocht naar het bonnetje is stopgezet, waarna de commissie het onderzoek heeft heropend.

Kruijswijk start voor derde dag in roze trui

In de Giro d’Italia start Steven Kruijswijk voor de derde dag op rij in de roze trui. De kopman van Lotto-Jumbo zal naar alle waarschijnlijkheid niet op de proef worden gesteld in de 196 kilometer lange etappe tussen Molveno en Cassano d’Adda. De rit kent namelijk een vlak profiel, waardoor de sprinters vermoedelijk om de zege mogen strijden. Het moet heel raar lopen wil een klassementsrenner woensdag een aanval plaatsen.

Overleg FNV en Schiphol over werkdruk beveiligers

De beveiligers zouden dinsdagavond hun werk opnieuw korte tijd neerleggen, maar volgens de vakbond is Schiphol nu bereid afspraken te maken op basis van de eisen die de bond heeft gesteld. De bond vindt de afspraken die andere vakorganisaties hebben gemaakt met de luchthaven en de beveiligingsbedrijven over de werkdruk en arbeidsomstandigheden, onvoldoende en te onduidelijk. Het overleg begint om 16.30 uur.

Koning Willem-Alexander houdt toespraak in Europees Parlement

De koning spreekt tijdens de plenaire vergadering van het parlement in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Daarna heeft hij een ontmoeting met voorzitter Martin Schulz, en gaat hij in gesprek met de fractievoorzitters van het parlement en de Nederlandse Europarlementariërs. Het is de eerste keer dat Willem-Alexander een toespraak houdt voor het parlement. Zijn moeder Beatrix deed dit als koningin twee keer.

Oranje traint twee keer in aanloop naar 'Ierland'

In de aanloop naar de oefeninterland tegen Ierland van vrijdagavond in Dublin werkt de selectie van het Nederlands elftal woensdag twee oefensessies af in het Portugese Lagos. Om 11.15 uur begint de ochtendtraining en om 18.15 uur start de (besloten) avondsessie. Oranje speelt de komende weken in totaal liefst drie oefenwedstrijden. Na het duel met Ierland stuit Nederland nog op Polen (1 juni in Gdansk) en Oostenrijk (4 juni in Wenen). De groep van bondscoach Danny Blind telt 24 spelers.

En verder:

- En speelt Igor Sijsling op Roland Garros in de tweede ronde tegen Nick Kyrgios (als 17e geplaatst). Verder komen onder meer Andy Murray, Stan Wawrinka en Agnieszka Radwanska in actie. 

- Spreekt premier Mark Rutte tijdens Crowdfunding Day Europe in de Amsterdamse Arena ruim negenhonderd ondernemers, financieel professionals en investeerders toe.

 - En wordt om 18.00 uur in Nieuwspoort voor de tweede keer de Pim Fortuyn Prijs uitgereikt. Genomineerd zijn: columniste Ebru Umar, schrijver/columnist Theodor Holman, journalist Wierd Duk, schrijver Leon de Winter en het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz.

Weer en verkeer:

Woensdag zijn er wolkenvelden met lokaal kans op een bui. Er is ook ruimte voor de zon. Met 16 graden op de Wadden tot plaatselijk 19 in Limburg is het minder fris dan eerder deze week. Vanaf donderdag wordt het warmer maar is er ook kans op een bui.

De ANWB verwacht voor woensdag zowel een normal ochtend- als avondspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.