Zoektocht EgyptAir, belangrijke etappe in Giro en cijfers koopwoningen

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. Weten wat de dag brengt?

Wat gebeurde er precies met de vlucht van EgyptAir?

Vrijdag wordt ongetwijfeld meer duidelijk over de toedracht van de ramp. Egyptische en Griekse onderzoeksteams zullen samen met internationale teams zoeken naar slachtoffers en wrakstukken. Vlucht MS804 stortte in de nacht van woensdag op donderdag met 66 inzittenden in de Middellandse Zee. De Airbus A320 was op weg van Parijs naar Caïro. 

Belangrijke fase breekt aan in Giro d'Italia

De fase van de waarheid breekt aan in de Ronde van Italië. De komende drie dagen staan bergetappes op het programma en sommige favorieten zullen moeten afhaken in de race om de eerste plek. Vrijdag ligt de aankomst in Cividale del Friuli na een lastige afdaling. Onderweg treffen de renners vier zeer zware beklimmingen. De top van de laatste col ligt op slechts veertien kilometer van de aankomst. De finish is rond 17.15 uur.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen

CBS maakt ontwikkeling prijzen bestaande koopwoningen bekend

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster melden vrijdag wat er in april is gebeurd met de prijzen van bestaande koopwoningen. De stijging van 4,3 procent in maart ten opzichte van een jaar eerder was een record: de gemiddelde woningprijs was in acht jaar tijd niet zo hard gestegen.

Cambodja herdenkt slachtoffers Rode Khmer

Het Aziatische land staat, zoals elk jaar, stil bij de dood van 1,7 miljoen burgers. Ze kwamen tussen 1975 en 1979 om door het wrede regime van de Rode Khmer. De ceremonie wordt gehouden bij Choeung Ek, beter bekend als de Killing Fields, in de buurt van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. 

En verder: 

- Staat de loting voor tennistoernooi Roland Garros op het programma. Drie Nederlanders doen mee: Thiemo de Bakker, Robin Haase en Kiki Bertens. Federer is er niet bij

- Wordt in Taiwan de eerste vrouwelijke president van het land geïnaugureerd: Tsai Ing-Wen. 

- Doopt koningin Máxima het nieuwe cruiseschip van Holland America Line; de ms Koningsdam. 

Weer en verkeer: 

In de nacht van donderdag op vrijdag neemt de bewolking toe en kan het gaan regenen. Vrijdag is er veel bewolking en is er volgens het KNMI kans op regen of motregen. 's Middags klaart het in het westen op en komt de zon misschien tevoorschijn. 

De ANWB rekent vrijdag op een normale ochtend- en avondspits. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie