Douwe Bob in halve finale, Strafeis Jos van Rey

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. Weten wat de week brengt? Lees dan onze vooruitblik.

Douwe Bob in halve finale Songfestival

Douwe Bob staat op dinsdag 10 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger gaat als zesde het podium op. De eerste halve finale wordt door Finland gestart en door Malta geëindigd. Letland opent de tweede halve finale. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië zijn al verzekerd van een plaats in de finale. Zweden won in 2015 de wedstrijd en is daardoor ook automatisch geplaatst.

Strafeis Jos van Rey

Oud-wethouder en ex-VVD’er Jos van Rey krijgt de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen. Hij wordt vervolgd voor corruptie, witwassen en frauderen. Zelf ontkent hij alle aantijgingen. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is 4 april begonnen. Waarschijnlijk volgt de uitspraak van de rechtbank van Rotterdam eind juni.

Nieuwe zitting in zaak tegen Holleeder

Dinsdag is er een pro forma-zitting in de zaak tegen Willem Holleeder, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks moorden in de Amsterdamse onderwereld. Eerder legden de zussen van Holleeder, Astrid en Sonja Holleeder, belastende verklaringen af tegen de topcrimineel. Op dat moment meldde ook Holleeders ex-vriendin  Sandra den Hartog zich als getuige. De zussen van Holleeder en zijn ex- vriendin hebben een klacht ingediend tegen de advocaat van Holleeder, Stijn Franken wegens belangenverstrengeling, zo bleek dinsdag.

Giro verder in Italië

Na een reis- en rustdag gaat de Ronde van Italië na de ‘Nederlandse start’ dinsdag verder op Italiaanse bodem. De vierde etappe telt 200 kilometer en voert het peloton van Catanzaro naar Praia a Mare. Het profiel van de rit is heuvelachtig, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat Marcel Kittel zijn op Tom Dumoulin veroverde roze leiderstrui weer verliest. De aankomst van de etappe is tussen 17.00 en 17.30 uur.

Cruciale uitwedstrijd voor Manchester United in Premier League

Manchester United speelt dinsdagavond een cruciale uitwedstrijd tegen West Ham United in de Premier League. Bij een zege klimt de formatie van manager Louis van Gaal naar de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Komt United niet tot winst, dan heeft Manchester City de beste papieren om als vierde te eindigen. Het treffen tussen nummer zeven West Ham United en nummer vijf Manchester United begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. United speelt de laatste wedstrijd zondag thuis tegen Bournemouth.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

En verder:

- Sluit de veiling van de inboedel van Circus Renz.

Weer en verkeer:

Dinsdag is het vrij zonnig, maar in het zuiden komen veel meer wolken voor en valt 's ochtends mogelijk een lichte bui. In de middag is het droog, 's avonds is weer kans op een onweersbui in het zuiden van het land. Het wordt rond 24 graden. Woensdag is de buienkans overal groter, maar met 20 tot 25 graden blijft het warm.

De ANWB verwacht dinsdag een normale ochtendspits met weinig bijzonderheden. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Tip de redactie