Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Tweede etappe Giro d' Italia

De tweede etappe van de Ronde van Italië voert het peloton zaterdag van Arnhem naar Nijmegen. Gezien het vlakke parcours ligt een massasprint voor de hand. Hoewel het peloton de Veluwe - een naar Nederlandse maatstaven heuvelachtig gebied - doorkruist, liggen er geen hellingen van betekenis op de 190 kilometer lange route. Als de renners het tijdschema respecteren, finishen ze rond 17.10 uur. De officiële start is rond 12.40 uur, met Tom Dumoulin in de roze trui.

Bayern kan titel in Bundesliga veroveren

Vier dagen na de uitschakeling in de Champions League kan Bayern München de titel in de Bundesliga veiligstellen. De koploper, waar Arjen Robben wegens een blessure nog steeds ontbreekt, heeft aan een zege op Ingolstadt voldoende. Bij puntenverlies van Borussia Dortmund tegen Eintracht Frankfurt is de titel sowieso een prooi voor Bayern. Alle negen Bundesliga-duels beginnen om 15.30 uur.

In Engeland neemt kampioen Leicester City zaterdag de trofee in ontvangst na het thuisduel met Everton dat om 18.30 uur van start gaat. Om 13.45 uur begint Manchester United, dat mikt op de top vier, aan de cruciale uitwedstrijd tegen Norwich City.

Uitspraak in zaak Egyptische ex-president Morsi

De rechter in Egypte doet uitspraak in de spionagezaak tegen de Egyptische ex-president Morsi. Morsi wordt er van beschuldigd tijdens zijn bewind misbruik te hebben gemaakt van zijn functie. Tijdens zijn presidentschap zou hij geheime Egyptische staatsinformatie hebben gelekt naar Qatar met behulp van handlangers binnnen de Moslimbroederschap.

En verder:

- Vindt er op het eiland Guam, onderdeel de Verenigde Staten, een zogeheten caucus plaats als onderdeel van de Amerikaanse verkiezingen.

- Is de snelweg A1 sinds vrijdagavond tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg in beide richtingen helemaal dicht vanwege de plaatsing van de spoorbrug Muiderberg. Voor automobilisten ontstaat daardoor grote hinder. De weg was zaterdag tot 10.00 uur afgesloten.

Weer en verkeer:

Vrijdag kwam het kwik al uit op 25 graden in Limburg en Zuid-Holland, maar zaterdag is het mogelijk de eerste landelijke zomerse dag van dit jaar. In het noorden van het land kan het iets koeler zijn, maar ook daar wordt het in ieder geval 23 graden en is het net als elders in het land zonnig en warm voor de tijd van het jaar. Wel staat is er veel wind, met windkrachten 4 of 5.

De ANWB voorziet drukte op de wegen rondom de Keukenhof en rond Arnhem vanwege de Giro d'Italia. De eerder genoemde werkzaamheden op de A1 kunnen ook voor problemen en files zorgen.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.