De tweede etappe van de Ronde van Italië voert het peloton zaterdag van Arnhem naar Nijmegen. Gezien het vlakke parcours ligt een massasprint in de Keizerstad voor de hand.

Hoewel het peloton de Veluwe - een naar Nederlandse maatstaven heuvelachtig gebied - doorkruist, liggen er geen hellingen van betekenis op de 190 kilometer lange route.

Met Dumoulin in het roze starten de renners op het Kerkplein in het centrum van Arnhem, maar de koers begint rond 12.40 uur pas officieel kilometers verderop. In het eerste deel van de rit doet het peloton onder meer Oosterbeek, Hoenderloo, Ede, Rhenen en Tiel aan.

Na 150 kilometer wordt het Duitse Wyler gepasseerd, maar de renners maken razendsnel weer hun opwachting op Nederlandse bodem. Daarna wacht de beklimming van de korte en steile Van Randwijckweg; de renner die hier als eerste bovenkomt, mag de eerste bergtrui aantrekken.

In finishplaats Nijmegen moeten de coureurs twee lokale rondes van ruim 8,5 kilometer afwerken. De aankomst is op de Oranjesingel en tijdens elk rondje wordt twee keer de Waal overgestoken. Als de renners het tijdschema respecteren, finishen ze rond 17.10 uur.