Bayern München en Atletico Madrid duelleren dinsdagavond om een plaats in de finale. Afgelopen week eindigde de eerste ontmoeting in een 1-0 zege voor de Spaanse club. Een voorbeschouwing.

Meestal wint de ploeg die de eerste wedstrijd met één doelpunt won.

In alle Europese bekercompetities ging in 59,3 procent van de gevallen het team dat de thuiswedstrijd met 1-0 won uiteindelijk door naar de volgende ronde. Atletico zegevierde afgelopen week met die cijfers dankzij een prachtige goal van Saúl.

De andere halve finale tussen Real Madrid en Manchester City is woensdagavond te zien. In Manchester eindigde het eerste duel zonder doelpunten. De winnaars treffen elkaar op zaterdag 28 mei in de eindstrijd in San Siro te Milaan. 

Bekijk de hoogtepunten van de heenwedstrijd:

Beide clubs stonden al eerder in de finale.

Atletico Madrid kan voor de tweede keer de finale van de Champions League bereiken, na de verloren eindstrijd in 2014 tegen Real Madrid.

Bayern München hoopt op een zesde eindstrijd, hetgeen een evenaring van het record van AC Milan zou zijn.

Bayern heeft na twee keer 'net niet' iets goed te maken.

In de afgelopen twee seizoenen strandde de ploeg van coach Josep Guardiola altijd in de halve eindstrijd. De Catalaan, die in de zomer overstapt naar Manchester City, erkende afgelopen week dat zijn werk in Beieren niet "af" is zonder Champions League-eindzege. 

Bij Bayern München, dat zaterdag Duits kampioen kan worden, ontbreekt nog altijd de geblesseerde Arjen Robben. De 32-jarige aanvaller hoopt nog dit seizoen zijn rentree te maken.

Clubs uit Spanje doen het de laatste jaren erg goed in de Champions League.

Spaanse ploegen wonnen liefst negentien van de laatste twintig knock-outconfrontaties tegen buitenlandse clubs. Alleen Real Madrid kon het vorig jaar niet bolwerken tegen Juventus. Dit jaar kan de finale een Spaans onderonsje zijn.

Bayern München en Atletico Madrid kropen allebei door het oog van de naald in de achtste finales.

De Spanjaarden rekenden pas na strafschoppen af met PSV, terwijl de Duitse topclub met de grootst mogelijke moeite Juventus elimineerde. Antoine Griezmann is met zes goals de meest trefzekere Atletico-speler dit seizoen, namens Bayern troffen Robert Lewandowski en Thomas Müller liefst acht keer doel. 

De wedstrijd is live te zien op NU.nl en SBS6. In de Allianz Arena klinkt om 20.45 uur het eerste fluitsignaal. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.