Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Bayern en Atletico strijden om plaats in finale Champions League

Bayern München en Atletico Madrid strijden dinsdagavond om een plaats in de finale van de Champions League. De eerste ontmoeting in de halve eindstrijd eindigde vorige week in een 1-0 zege voor de Spaanse club, waardoor Bayern met niets minder dan een overwinning genoegen kan nemen. Bij de thuisclub ontbreekt nog altijd de geblesseerde Arjen Robben, die een rentree dit seizoen nog niet heeft opgegeven. 

Bayern München-Atletico Madrid begint om 20.45 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door NU.nl en SBS6.

Zitting rond geliquideerde Albanezen in Rotterdam

Dinsdag is in de rechtbank in Dordrecht de pro forma-zitting in de zaak rond de moord op twee Albanezen in de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde. Dat gebeurde in januari 2015. De verdachte is Herald R., die de twee slachtoffers zou hebben omgebracht in hun woning. Mogelijk was er sprake van een mislukte drugsdeal. De verdachte had ook 6 kilo cocaïne en een vuurwapen in bezit. 

Lavrov ontvang VN-gezant voor Syrië in Moskou

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ontvangt dinsdag Syrië-bemiddelaar Staffan de Mistura om gesprekken te voeren over het door een burgeroorlog verscheurde land. De Mistura heeft maandag een dringend beroep gedaan op de Verenigde Staten en Rusland om te proberen het staakt-het-vuren in Syrië te redden nu de gevechten in veel gebieden weer zijn opgelaaid.

En verder:

- staat dinsdag in het teken van de persvrijheid op Wereld Persvrijheidsdag. De persvrijheid is in 2015 wereldwijd verslechterd.

- Is het dinsdag tien jaar geleden dat kunstschilder Karel Appel overleed. 

Weer en verkeer:

Dinsdag is het zonnig en droog. Met 12 tot 14 graden is het wel aan de frisse kant en de matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog iets kouder. Woensdag wordt het weer warmer en op Bevrijdingsdag stijgt het kwik bij zonnig en droog weer naar 18 tot 20 graden. Vrijdag en in het weekend doet het kwik er nog een schepje bovenop en wordt het 22 tot 24 graden.

De ANWB verwacht dinsdag vanwege de meivakantie een minder drukke spits dan normaal. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.