Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 mei 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Het is vijf jaar geleden dat Osama Bin Laden om het leven kwam

De terrorist werd op 2 mei 2011 in het Pakistaanse Abbottabat gevonden en doodgeschoten door Amerikaanse navy seals. Bin Laden stond onder meer op de beruchte Most Wanted-lijst van de FBI vanwege zijn betrokkenheid bij de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Centre in New York. 

Leicester kan kampioen van Engeland worden

Leicester City kan zonder te spelen beslag leggen op de titel in Engeland. De 'Foxes', die afgelopen seizoen nog ternauwernood ontsnapten aan degradatie, zijn zeker van de eerste plaats als de laatste overgebleven concurrent Tottenham Hotspur niet wint bij het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink. De aftrap op Stamford Bridge is om 21.00 uur Nederlandse tijd. Nog nooit pakte Leicester de titel in Engeland.

Greenpeace onthult TTIP-documenten

Greenpeace zegt maandagochtend geheime documenten te onthullen over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP. "Daarmee laten we zien hoe onder andere milieu, voedselveiligheid en klimaat op het spel worden gezet'', meldt de milieuorganisatie zondag. Greenpeace onthult de documenten om 11.00 uur. 

Voortzetting webcamzaak Aydin C.

De rechtbank van Amsterdam besloot vrijdag de zaak tegen C. te schorsen tot het moment dat de verdachte over een advocaat beschikt. De 38-jarige man staat onder meer terecht voor aanranding en afpersing van 34 meisjes via de webcam. De Canadese tiener Amanda Todd zou tot de slachtoffers van C. hebben behoord. Todd pleegde in oktober 2012 zelfmoord, nadat ze een maand eerder een filmpje over wat haar was overkomen op YouTube had gezet.

Uitspraak hof voor doden schooldirecteur Dordrecht

Het hof doet uitspraak over de moord op een schooldirecteur in Dordrecht in 2013. De 47-jarige verdachte El M., vader van een zoon op de betreffende school, stak de directeur dood vanwege onenigheid over het verzuim van zijn zoon. El M. werd eerder veroordeeld tot tien jaar cel.

Start play-offs om promotie naar Eredivisie

De play-offs met als inzet twee tickets voor de Eredivisie beginnen maandagavond. In de eerste ronde zijn er twee affiches. MVV Maastricht stuit in eigen huis op FC Volendam, terwijl FC Emmen op bezoek gaat bij Almere City FC. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur en vrijdag zijn al de returns. De nummer zestien en zeventien van de Eredivisie stromen in een later stadium in, evenals onder meer NAC Breda en Go Ahead Eagles.

En verder:

- Zegt Turkije maandag aan de eisen van de Europese Unie te kunnen voldoen die nodig zijn om de visumplicht voor Turken in Europa te laten vervallen. 

- Komen de bonden naar alle waarschijnlijkheid met een reactie op het voorstel van Air France dat haar piloten voor hetzelfde geld 5 tot 10 procent meer wil laten vliegen.

Weer en verkeer:

Overdag schijnt de zon een hele tijd flink en het wordt 13 tot 18 graden. Er waait wel een vrij stevige zuidwestenwind: aan zee is hij vrij krachtig, 5 Bft. In de nacht naar dinsdag gaat het regenen vanuit het westen. Vanwege de meivakantie verwacht de ANWB kortere files dan normaal.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.