Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 april 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Grootste ivoorverbranding ooit in Kenia

Meer dan 105.000 kilo ivoor gaat zaterdag in Kenia in vlammen op. Daarmee wil het land een belangrijk signaal afgeven, want in het afgelopen jaar doodden stropers in Afrika circa 35.000 olifanten. Op de brandstapel gaan zowel de slagtanden van olifanten als de hoorns van neushoorns. Kenia maakt er een groot mediaspektakel van en heeft voor de gelegenheid ook sterren als Leonardo DiCaprio en Elton John uitgenodigd. Ook NU.nl is bij de ivoorverbranding aanwezig. 

Bayern München kan unieke titel veiligstellen

Indien Bayern München zaterdagmiddag voor eigen publiek wint van Borussia Mönchengladbach stelt het de Duitse titel veilig. Bij een gelijkspel of een nederlaag moet 'Der Rekordmeister', waar Arjen Robben door een blessure ontbreekt, hopen op een misstap van Borussia Dortmund tegen VfL Wolfsburg. Bayern kan de eerste club worden die vier jaar achtereen de titel verovert in de Bundesliga; in het verleden bleek een hattrick het hoogst haalbare. Bayern München-Borussia Mönchengladbach begint om 15.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga

Laatste dag belastingaangifte inkomstenbelasting

Zaterdag is de laatste dag dat mensen belastingaangifte over hun inkomen in 2015 kunnen doen. Het is meteen ook de laatste dag waarop belastingplichtigen nog uitstel kunnen aanvragen. Als de Belastingdienst instemt, dan krijgt de aanvrager nog eens vier maanden langer de tijd om aangifte te doen.

Kwalificatie Grand Prix van Rusland

Max Verstappen probeert zaterdag in de top tien te eindigen bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland in Sochi. De afgelopen keren slaagde de 18-jarige coureur van Toro Rosso in zijn missie, waarna hij een dag later telkens in de punten finishte tijdens de race. Interessant is verder of WK-leider Nico Rosberg de druk op zijn teammaat Lewis Hamilton verder opvoert. De kwalificatie op het Sochi Autodrom start om 14.00 uur Nederlandse tijd. Om 11.00 uur is eerst nog de derde vrije training.

Feest voor toeristen op 'oude koninginnedag'

Zaterdag wordt in Amsterdam een bootfeest georganiseerd voor toeristen die door hun verouderde Lonely Planet uitgedost in het oranje Koninginnedag komen vieren. Sinds de invoering van Koningsdag is het ieder jaar weer raak. Toeristen die in het oranje door de stad op zoek zijn naar een Koninginnedag-feestje. 

En verder:

- Is vanaf zaterdag het eerste La Place-restaurant in een V&D-pand weer open. Het gaat om de voormalige V&D in Arnhem.

- Viert de PvdA haar 70-jarig bestaan met het Festival van de Arbeid.

- Wordt in Washington het jaarlijkse White House Correspondents’ Diner gehouden. Het is de laatste keer dat president Obama spreekt op deze bijeenkomst van de pers en de Amerikaanse president. 

Weer:

Zaterdag is er veel bewolking en valt er vooral landinwaarts 's middags een bui. In Limburg blijft de kans op regen in de ochtend. Het wordt dan 11 of 12 graden. Zondag is het vrij zonnig en blijft het droog met maxima van 13 tot 15 graden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.