Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 april 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Uitspraak in ontuchtzaak Valkenburg

In Maastricht doet de rechter dinsdag uitspraak in de Valkenburgse zedenzaak. Drie personen worden verdacht van ontucht met een minderjarig meisje. De eisen tegen de verdachten lopen uiteen van acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, tien maanden cel waarvan vier voorwaardelijk en tegen een persoon is een een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Uitreiking lintjes

Wie een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau krijgt, moet iets bijzonders hebben gedaan voor koning, staat of maatschappij. Ook dit jaar vindt de zogeheten lintjesregen weer plaats. Vorig jaar ontvingen 2.838 personen een lintje. Wie waren dat in 2015?

Zaak tegen ex-consultants PwC

Van dinsdag tot en met volgende week maandag wordt een rechtszaak behandeld over de zogenoemde LuxLeaks. De zaak draait om een ex-PwC-consultant die duizenden documenten zou hebben gekopieerd terwijl hij nog voor het accountantskantoor werkte en die later hebben gedeeld met een Franse journalist. Uit de documenten bleek hoe de Luxemburgse staat bedrijven hielp belasting te ontwijken.

Uitspraak in zaak horrortandarts

In weer een andere rechtszaak in het Franse Nevers wordt dinsdag het lot van de Nederlandse 'horrortandarts' Mark van N bepaald. De openbaar aanklager heeft acht jaar cel geëist tegen de tandarts. Van N. wordt er onder meer van beschuldigd ruim honderd patiënten te hebben opgelicht en/of verminkt in de jaren 2008-2012.

Manchester City en Real Madrid in halve finale Champions League

In de eerste halve finale van de Champions League staan Manchester City en Real Madrid dinsdagavond tegenover elkaar. De Engelse topclub debuteert in de halve eindstrijd, terwijl Real dit stadium al voor de elfde keer heeft bereikt. In de vorige ronde zorgde de club uit Manchester voor de uitschakeling van Paris Saint-Germain en toonde Real zich te sterk voor VfL Wolfsburg. Over acht dagen is al de return van deze wedstrijd.

Belangrijke dag voor voorverkiezingen VS

Opnieuw een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen: vijf staten in het noordoosten van de VS zijn aan de beurt. Vooral in Pennsylvania zijn veel gedelegeerden te winnen: 71 bij de Republikeinen en 210 bij de Democraten.

En verder:

- Presenteren fietsenfabrikant Accell Group, uitzendconcern Randstad, chemiebedrijf DSM en techbedrijven Twitter en Apple cijfers over hun eerste kwartaal van 2016.

- Komt het CBS met cijfers over hoe ver volwassen kinderen bij hun ouders vandaan woonden in het jaar in 2014.

- Is het dinsdag dertig jaar geleden dat een routine-oefening in een kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl tot een nucleaire ramp leidde. 

- Wordt er voorafgaand aan Koningsdag in verschillende Nederlandse steden alvast een start gemaakt met festiviteiten voor Koningsnacht.

Weer en verkeer:

In de nacht van maandag op dinsdag dalen de temperaturen naar een graad of vier. In het binnenland kan het zelfs afkoelen tot rond het vriespunt. Dinsdag trekken er opnieuw veel buien over het land en wordt het maximaal 8 graden. Ook waait het hard met windkrachten 4 of 5. Aan zee is windkracht 7 zelfs mogelijk. 

Net als maandag verwacht de ANWB, ondanks de vakantie, wel een normale spits vanwege het slechte weer.  

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.