Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 april 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. Weten wat de week brengt? Lees onze vooruitblik.

Huldiging Feyenoord

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ontvangt de spelers en staf van Feyenoord maandagochtend na de bekerwinst op zondag. De Feyenoorders worden eerst ontvangen in de Burgerzaal, waarna ze om 11.30 uur op het bordes verschijnen. De Rotterdammers versloegen FC Utrecht zondag met 2-1. Het is voor het eerst sinds 2008 dat Feyenoord de KNVB-beker heeft gewonnen.

Herdenking aardbeving Nepal

Nepal werd in 2015 getroffen door twee aardbevingen, waarbij meer dan 8.700 mensen om het leven kwamen. Het is daarmee de dodelijkste ramp die het land in de Himalaya ooit heeft getroffen. Meer dan een half miljoen huizen werden verwoest. De schade aan de economie van het land loopt in de miljarden. Maandag wordt de natuurramp van een jaar geleden herdacht.

Obama bezoekt Merkel

Obama is op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De handel tussen de VS en Europa staat hoog op de agenda. Ook opent de Amerikaanse president maandag in Hannover een van de belangrijkste technologiebeurzen ter wereld: de Hannover Messe. En er wordt tijdens het bezoek waarschijnlijk gesproken over het handelsverdrag TTIP, waarvan Merkel hoopt dat dit snel afgerond is.

Kwartaalresulaten TNT

Koeriersbedrijf TNT presenteert maandag de cijfers over het eerste kwartaal van 2016. In het vierde kwartaal wist de onderneming de omzet nog op te voeren en een winst in de boeken te zetten. Het zou weleens de laatste keer kunnen zijn dat TNT kwartaalcijfers als zelfstandig bedrijf presenteert. De Amerikaanse branchegenoot FedEx verwacht de eerder aangekondigde overname van TNT in de eerste helft van 2016 af te ronden.

Topper AS Roma-Napoli in Italiaanse Serie A

Het is vrij ongebruikelijk voor een maandag, maar in de Serie A worden er drie wedstrijden afgewerkt. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal bij de topper tussen nummer drie AS Roma en nummer twee Napoli. Als Napoli niet wint, is Juventus zeker van de titel. Het is de vraag of Kevin Strootman speeltijd krijgt van Roma-trainer Luciano Spalletti. De middenvelder is al enkele maanden fit na een reeks zware blessures, maar heeft zijn basisplaats nog niet terug. De andere Serie A-duels van maandag zijn Chievo Verona-AC Milan (17.00 uur) en Carpi-Empoli (19.00 uur).

En verder:

- Gaat in de nacht van zondag op maandag het nieuwe seizoen van Game of Thrones van start in de Verenigde Staten. In Nederland is de populaire serie vanaf maandag te zien bij HBO.

- Ontmoet de Spaanse koning maandag alle partijen in het land in een laatste poging om tot een regering te komen en daarmee te voorkomen dat er nieuwe verkiezingen in het land gehouden moeten worden.

- En is het maandag Wereld Malariadag.

Weer en verkeer:

In de nacht van zondag op maandag blijft het regenachtig en daalt de temperatuur tot een graad of 4. In het binnenland kan het afkoelen tot rond het vriespunt. Waar er zondag nog wat ruimte was voor de zon, is het maandag overwegend bewolkt met kans op stevige buien, hagel en onweer. Bij een matige noordwestenwind wordt het tussen de 7 en 10 graden.

Vanwege de meivakantie is het waarschijnlijk rustiger dan normaal tijdens de spits. Ondanks de rust er kans op hinder in het verkeer door het slechte weer. De ANWB verwacht voor maandag dan ook een normale spits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.