Wat gaat er de komende week gebeuren? NU.nl blikt vooruit op de week die gaat komen. 

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks rond 06.00 uur (behalve zondag) per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Nederland viert woensdag Koningsdag. De koninklijke familie is dit jaar voor de verjaardag van koning Willem-Alexander in Zwolle. De weersvoorspellingen zijn somber, met regen en temperaturen onder de 10 graden.  

Een dag eerder worden de jaarlijkse lintjes uitgereikt. Wie een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau krijgt, moet iets bijzonders hebben gedaan voor koning, staat of maatschappij. Vorig jaar ontvingen 2.838 personen een lintje.

Feyenoord heeft zondagavond de bekerfinale tegen Utrecht met 2-1 gewonnen en staat maandag met de KNVB-beker in de hand bij een feestelijk onthaal op de Coolsingel. Bekijk hier de vijf meest bijzondere bekerfinales van de laatste 25 jaar.

In Nepal worden maandag de slachtoffers van de twee aardbevingen in 2015 herdacht. Meer dan 8.700 mensen kwamen om het leven. Het is daarmee de dodelijkste ramp die het land in het Himalaya-gebied ooit heeft getroffen.

Obama bezoekt de Duitse bondskanselier Angela Merkel en handel tussen de VS en Europa staat hoog op de agenda. Wat houdt het handelsverdrag TTIP ook alweer in? Lees het hier. Ook opent de Amerikaanse president zondagavond in Hannover een van de belangrijkste technologiebeurzen ter wereld: de Hannover Messe.

Ondertussen luiden boerenorganisaties, FNV en Milieudefensie dinsdag de noodklok over TTIP. Ze overhandigen Kamerleden een gezamenlijk manifest waarin zij de politiek oproepen te stoppen met TTIP om "oneerlijke concurrentie voor boeren te voorkomen en ons voedsel veilig en gezond te houden".

Dinsdag- en woensdagavond zijn deze week weer Champions League-avonden. In de eerste halve finale staan Manchester City en Real Madrid tegenover elkaar. De Engelse topclub debuteert dinsdag in de halve eindstrijd, terwijl Real dit stadium al voor de elfde keer heeft bereikt.

De tweede halve finale gaat woensdagavond tussen Atletico Madrid en Bayern München. Het betreft een herhaling van de Europa Cup 1-finale van 1974, toen de Duitsers triomfeerden. Bij Bayern ontbreekt nog altijd Arjen Robben, die op de weg terug is na een blessure. De beide wedstrijden worden vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) live uitgezonden door NU.nl en SBS6.

Dinsdag is opnieuw een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen: vijf staten in het noordoosten van de VS zijn aan de beurt. Vooral in Pennsylvania zijn veel gedelegeerden te winnen: 71 bij de Republikeinen en 210 bij de Democraten.

We verwachten deze week ook een aantal uitspraken. In Maastricht doet de rechter dinsdag uitspraak in de Valkenburgse zedenzaak. Drie personen worden verdacht van ontucht met een minderjarig meisje.

Vrijdag een uitspraak van de rechtbank in Alkmaar. Het OM heeft drie jaar cel geëist tegen de president van de Hells Angels in Haarlem, Lysander de R. (35), en zijn schoonvader Frits P. De mannen worden vervolgd voor het bezit van "een arsenaal aan zware wapens".

En in het Franse Nevers buigt de rechter zich dinsdag over het lot van de Nederlandse 'horrortandarts' Mark van N. De openbaar aanklager heeft acht jaar cel geëist. Van N. wordt er onder meer van beschuldigd ruim honderd patiënten te hebben opgelicht en/of verminkt in de jaren 2008-2012.

Vrijdag verschijnt Michel Platini voor het sporttribunaal CAS. Platini is voor zes jaar geschorst door de FIFA omdat hij een dubieuze betaling heeft ontvangen van de eveneens bestrafte Sepp Blatter, oud-voorzitter van de wereldvoetbalbond. De Franse Platini vecht zijn schorsing aan bij het tribunaal. Zolang hij dat doet, benoemt de UEFA geen nieuwe voorzitter.

En is het zaterdag 30 april de laatste dag dat je belastingaangifte over je inkomen in 2015 kunt doen. Het is meteen ook de laatste dag waarop belastingplichtigen nog uitstel kunnen aanvragen. Als de Belastingdienst instemt, dan krijgt de aanvrager nog eens vier maanden langer de tijd om aangifte te doen.

En verder..

..worden de overblijfselen van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda (1904 - 1973) dinsdag opnieuw begraven. De stoffelijke resten van Neruda werden in april 2013 opgegraven om een einde te kunnen maken aan de onzekerheid over zijn doodsoorzaak.

Staat Obama zaterdag voor een volle zaal met journalisten tijdens het jaarlijkse White House Correspondents' Dinner. Samen met een comedian neemt Obama zichzelf, collega's en journalisten op de hak. Bekijk hier het optreden van de president een jaar geleden.

Is het deze week dertig jaar geleden dat een routine-oefening in een kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl escaleerde tot een nucleaire ramp.

En we sluiten komende week af met..

..de Dag van de Arbeid op zondag 1 mei. In veel landen wordt 1 mei, een feestdag van de arbeidersbeweging, aangegrepen voor demonstraties.

En de voorlaatste speelronde in de Eredivisie. Omdat koploper Ajax en nummer twee PSV net zoveel punten hebben na 32 duels, staat het vast dat de landskampioen pas op 8 mei wordt gekroond tijdens de laatste speelronde. Zondag willen beide clubs een zo goed mogelijke uitgangspositie creëren voor de climax van het seizoen. Ajax ontvangt FC Twente, terwijl PSV voor eigen publiek aantreedt tegen SC Cambuur.