Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 april 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. 

Bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht

In De Kuip klinkt zondag om 18.00 uur het eerste fluitsignaal in de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. De Rotterdammers gaan voor hun twaalfde eindzege, de Domstedelingen mikken op een vierde bekerwinst. FC Utrecht kan de negende verschillende bekerwinnaar in de afgelopen negen seizoenen worden. Door de bekerfinale is er dit weekeinde geen speelronde in de Eredivisie.

Feyenoord-Utrecht is live te zien op NU.nl en SBS6.

Obama, Rutte en Merkel op opening industriebeurs Hannover Messe

De Amerikaanse president Barack Obama en minister-president Mark Rutte zijn zondag aanwezig bij de opening van de Hannover Messe, de grootste industriële beurs ter wereld. Obama krijgt een rondleiding over de beurs, samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Rutte zal op de openingsdag een toespraak houden.

Luik-Bastenaken-Luik laatste voorjaarsklassieker van 2015

De laatste van de reeks voorjaarsklassiekers wordt zondag verreden: Luik-Bastenaken-Luik. De eendagswedstrijd telt 253 kilometer en met tien lastige heuvels kunnen de klimmers hun hart ophalen. In volle finale moet het peloton over de Côte de la Rue Naniot, een helling van 600 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5. Luik-Bastenaken-Luik werd drie keer gewonnen door een Nederlander. Ab Geldermans (1960), Steven Rooks (1983) en Adrie van der Poel (1988) passeerden ooit als eerste de meet. 

En verder:

In Equatoriaal-Guinea wil de 73-jarige corrupte president Teodoro Obiang Nguemana na 36 jaar aan de macht te zijn geweest graag nog zeven jaar regeren. Dat hij de verkiezingen van zondag gaat winnen, staat al vast. In 2009 werd hij met 95,37 procent van de stemmen herkozen. Er zijn ook verkiezingen in Servië en Oostenrijk.

Weer en verkeer:

Zondag vallen er opnieuw buien. Hagel, een klap onweer en zelfs een vlok natte sneeuw zijn niet uitgesloten. Het wordt weer rond 9 graden.

Het is dit weekeinde topdrukte bij de Keukenhof in Lisse. Bezoekers die met de auto vanaf de A4/A44 naar het bloemenpark willen, moeten rekening houden met vertraging. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.