Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 april 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. 

Merkel, Tusk en Timmermans naar Turkije

Een Europese topdelegatie reist zaterdag af naar Turkije. De Duitse bondskanselier Angela Merkel, EU-president Donald Tusk en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans bezoeken onder meer de stad Gaziantep, bij de Syrische grens. De drie willen daar met Syrische vluchtelingen praten. Merkel, Tusk en Timmermans praten ook met de Turkse premier Ahmet Davutoglu over de vluchtelingendeal.

Grol gaat voor derde zege op EK judo

Op de EK judo in Kazan komen zaterdag liefst vijf Nederlanders in actie. Marhinde Verkerk en met name Henk Grol gelden als medaillekandidaten. De 31-jarige Grol triomfeerde in 2008 en in 2015 al op de EK. Voor de in Veendam geboren judoka telt dit jaar eigenlijk maar één toernooi: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Laatste filiaal V&D sluit

De V&D in Hilversum is de laatste vestiging van de failliete warenhuisketen die zaterdagochtend nog even open is. Tegen het middaguur zal het filiaal definitief zijn deuren sluiten. Vrijdagavond gingen de vestigingen in Bergen op Zoom, Apeldoorn, Almere, Alkmaar, Amstelveen en Rotterdam al op slot. Daarmee komt er een einde aan het 129-jarige bestaan van Vroom & Dreesmann.

Bayern München kan Duits kampioen worden

Bayern München kan zaterdag in de 31e speelronde van de Bundesliga beslag leggen op de Duitse landstitel. De 'Rekordmeister' moet daartoe afrekenen met Hertha BSC én hopen dat Borussia Dortmund verliest van VfB Stuttgart. Het zou de vierde titel op rij zijn voor Bayern, een unicum in de Bundesliga. De geblesseerde Arjen Robben zit niet in de selectie van Bayern.

Van Gaal met United in halve finale FA Cup

In de FA Cup worden dit weekend de halve finales afgewerkt. Zondag staan Crystal Palace en Watford tegenover elkaar, maar de meeste aandacht gaat uit naar het treffen tussen Everton en Manchester United van zaterdag. De FA Cup is de laatste kans op een prijs dit seizoen voor Louis van Gaal, van wie het nog maar de vraag is of hij ook na de zomer werkzaam is voor United. Om 18.15 uur is de aftrap bij Everton-United, een duel dat op Wembley plaatsheeft.

En verder:

- Is de prijsuitreiking van de World Press Photo. Prins Constantijn overhandigt de prijs aan de Australische fotograaf Warren Richardson voor zijn foto van een vluchtelingenbaby op de grens van Servië en Hongarije.

- Overleed William Shakespeare precies vierhonderd jaar geleden. De Engelse dichter en toneelschrijver wordt in Nederland onder meer geëerd met een Sonnettenfestival in Amsterdam.

- Zaterdag is ook de 'Dag van de Engelse Taal' én Wereld Boek en Auteursrecht Dag.

Weer en verkeer:

Komende avond en nacht blijft de bewolking overheersen. In het noorden en in het uiterste zuiden kan soms wat regen of een bui vallen. Het koelt af naar 3 tot 6 graden. Zaterdag schijnt af en toe de zon en vooral het noorden en oosten krijgen te maken met buien. Het wordt 7 tot 9 graden bij een matige tot soms krachtige noordwestenwind.

Het verkeer kan dit weekend last hebben van werkzaamheden op de A1.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.