Wat gaat er de komende week gebeuren? NU.nl blikt vooruit op de week die gaat komen. 

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks rond 06.00 uur (behalve zondag) per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

In Koeweit wordt komende week gepraat over vrede in Jemen. Op dit moment is in het land een staakt-het-vuren van kracht dat regelmatig wordt geschonden. Gaan de vredesbesprekingen voor rust zorgen? "Vrede is voorlopig nog ver weg", zegt Paul Aarts, Midden-Oostendeskundige aan de Universiteit van Amsterdam. Lees ons NUweekend-artikel.

In Genève wordt ondertussen doorgepraat over een mogelijke oplossing voor de burgeroorlog in Syrië. Een echte doorbraak wordt niet verwacht. 

Belangrijke ontmoetingen

Voor de komende week staan meer belangrijke ontmoetingen gepland: in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel komt woensdag de NAVO-Ruslandraad voor het eerst sinds de crisis in Oekraïne bijeen. Doel van die ontmoeting: het risico op militaire incidenten verkleinen. 

Op zaterdag brengen verschillende Europese topfunctionarissen een bezoek aan Turkije om te praten over de uitvoering van de migrantendeal. Onder hen zijn Angela Merkel, Donald Tusk en Frans Timmermans.

De Indonesische president Joko Widodo komt donderdag voor twee dagen naar Nederland. Op het programma staan een ontmoeting met koning Willem-Alexander en een werkontbijt in het Catshuis met premier Rutte en minister Bert Koenders.

Ook Ban ki-Moon, de secretaris-generaal van de VN, bezoekt Nederland: Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) bestaat zeventig jaar en de VN-topman houdt een toespraak. Willem-Alexander en Koenders zijn aanwezig bij de "plechtige zitting".

Rechtszaken

De rechtszaak tegen ex-VVD’er Jos van Rey gaat komende week verder en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) moet maandag om 13.00 uur getuigen. De rechtbank in Rotterdam wil Plasterk horen over zijn reactie op uitspraken van Van Rey. Het is ongebruikelijk dat politici en bewindslieden zich uitlaten over lopende strafzaken, omdat dit de onafhankelijkheid van rechters zou kunnen beïnvloeden. 

In een andere grote zaak, het proces dat draait om de brand bij Chemie-Pack in 2011, horen drie leidinggevenden vrijdagochtend welke straf ze krijgen. De drie werden eerder veroordeeld tot taakstraffen voor brand door schuld en overtreding van vergunningsvoorschriften. In hoger beroep werden celstraffen van twee tot vier jaar geëist. Waar gaat de zaak precies over? Lees het hier

Sanders of Clinton?

Wie wint in de staat New York; Sanders of Clinton, Trump of Cruz? Dinsdag gaan New Yorkers naar de stembus. Sanders is geboren in Brooklyn en Clinton was lang senator voor New York. De Democraten verdelen 291 gedelegeerden, de Republikeinen 95.

In de eredivisie blijft de race om het kampioenschap ongekend spannend: Ajax speelde vandaag in Amsterdam gelijk tegen Utrecht. PSV komt dinsdag in actie tegen Vitesse en Ajax speelt woensdagavond uit tegen Heerenveen. 

Over precies een week, op zondag 24 april, staat nog een belangrijke voetbalwedstrijd op het programma: de bekerfinale. Feyenoord speelt in De Kuip tegen FC Utrecht.

En verder..

..wordt de Britse koningin Elizabeth donderdag negentig. Ze is de langstregerende Britse monarch. Op 6 februari 1952 werd ze koningin.

En in de Griekse stad Olympia, waar in de oudheid de Spelen werden gehouden, wordt donderdag de olympische fakkel aangestoken. Op 27 april wordt de fakkel formeel overgedragen aan Brazilië.