Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 06.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier. Weten wat de week brengt? Lees dan onze vooruitblik.

Vredesgesprekken Jemen

In Koeweit beginnen maandag de gesprekken over vrede in het door geweld verscheurde Jemen. De strijdende partijen toonden zich zondag hoopvol over de aanstaande gesprekken, die volgen op de wapenstilstand die sinds 10 april van kracht is. Eerdere gesprekken over vrede onder leiding van de VN mislukten echter. Het blijft daarom de vraag of deze nieuwe ronde resultaten op zal leveren.

Plasterk getuigt in zaak Jos van Rey

Maandag gaat de zaak tegen oud-VVD'er Jos van Rey verder. Naast enkele feiten worden zijn persoonlijke omstandigheden besproken en moet minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) getuigen. Dat hangt samen met een eerdere uitspraak van Van Rey, dat het gebruikelijk is om bij burgemeestersbenoemingen 'te klankborden'. Plasterk weersprak dit in een tweet. Van Rey wordt onder meer verdacht van het aannemen van smeergeld, het ronselen van stemmen en het witwassen van 175.000 euro.

OESO presenteert onderzoek naar namaakgoederen

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt maandag met een rapport over namaakgoederen. De organisatie heeft geprobeerd de schaal van de wereldwijde handel in namaakproducten in kaart te brengen, door een half miljoen in beslag genomen producten te analyseren.

Verstappen maakt kans op Laureus Award

In Berlijn worden maandagavond de prestigieuze Laureus Awards uitgereikt, een van de belangrijkste sportprijzen. Max Verstappen is een van de zes genomineerden in de categorie ‘doorbraak van het jaar’. De Formule 1-coureur moet het onder meer opnemen tegen het Chileense voetbalelftal. De enige eerdere Nederlandse winnaars van een Laureus Award waren Johan Cruijff en Esther Vergeer.

Lancering LINDA.man

Als opvolger van eerdere 'mannelijke versies' als de GULLIT en de MATTHIJS lanceert vrouwenblad LINDA maandag opnieuw een speciale editie voor mannen. Het blad strikte acteur Waldemar Torenstra als gasthoofdredacteur. HIj vertelde eerder al dat het blad zal gaan over inspirerende vrouwen, zijn liefde voor kitesurfen en kickbocksen en zijn liefde voor de liefde. Dinsdag ligt het tijdschrift in de winkels.

En verder:

- Worden maandag de Pulitzerprijzen uitgereikt.

- Is het Internationale Monumentendag.

- En komen industrieel Aalberts Industries, technologieconcern IBM en cosmeticabedrijf L'Oréal met cijfers over het eerste kwartaal.

Weer en verkeer:

Maandag begint verder overwegend zonnig, maar in de loop van de middag kan er wat bewolking ontstaan. Bij een stevige wind uit het westen wordt het 10 tot 13 graden.

De ANWB verwacht voor maandag een normale spits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.