Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 06.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Uitspraak in zaak Monstertruck 

De rechtbank in Almelo doet uitspraak in de zaak tegen Mario D. Hij reed in september 2014 in Haaksbergen met zijn monstertruck het publiek in. Daarbij vielen drie doden en 24 gewonden. Het Openbaar Ministerie verwijt hem roekeloos handelen en eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 1,5 jaar. Maar volgens de advocaat van D. kwam het ongeluk door een technisch mankement en volstaat een taakstraf van 240 uur. De organisatie van het evenement staat ook voor de rechter: tegen hen is een boete van 25.000 euro geëist.

Loting halve finales Champions League

In het Zwitserse Nyon vindt vrijdag vanaf 11.30 uur de loting plaats voor de halve finales van de Champions League. Atletico Madrid, Manchester City, Bayern München en Real Madrid maken nog kans op de eindzege in het miljoenenbal. Woensdag viel het doek voor titelhouder FC Barcelona door een 2-0 nederlaag bij Atletico. Er is sprake van een vrije loting; er zijn geen geplaatste clubs. De halve finales zijn op 26/27 april en 3/4 mei.

Deadline schikking tussen Onno Hoes en Powned

Onno Hoes en Omroep PowNed hebben tot 15 april de tijd om een afspraak te maken over een mogelijke schadevergoeding nadat de omroep privébeelden van de oud-burgemeester van Maastricht naar buiten bracht. Mocht er vrijdag nog geen schikking getroffen zijn, dan neemt de rechtbank in Amsterdam het initiatief over een schadevergoeding.

Bokser Peter Müllenberg kan Olympische Spelen halen

In de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Samsun treft Müllenberg de Turk Mehmet Unal, die een krappe zege boekte op de als vierde geplaatste Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan. Een podiumplaats is voldoende voor een ticket voor Rio de Janeiro. Het zou de eerste Nederlandse bokser worden op de Spelen in 24 jaar.

En verder:

Honderden scholieren houden op antipestdag de hele ochtend hun mond, om gepeste jongeren te steunen. Die hoor je niet vaak, omdat ze bang zijn voor meer pesterijen, is de gedachte. De dag is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

- In het Verenigd Koninkrijk gaan vrijdag officieel de campagnes vóór en tegen een 'Brexit' van start. Op 23 juni kunnen kiesgerechtigde Britten 'voor' of 'tegen' een verblijf in de Europese Unie stemmen.

- In het stadion van Liverpool, Anfield Road, is voor het laatst een herdenking van de Hillsboroughramp in 1989, waarbij destijds 96 doden vielen. 

Weer en verkeer:

Vrijdag is het weer wisselvallig. Een klap onweer is niet uitgesloten. Het wordt 11 tot 14 graden. In de middag wordt het vanuit het zuiden droger. Het weekend verloopt fris en wisselvallig en vooral op zaterdag waait er een matige tot krachtige westelijke wind.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.