Bayern München en Atletico Madrid plaatsten zich woensdagavond voor de halve eindstrijd in de UEFA Champions League.

In het eigen Vicente Calderon rekende Atletico Madrid af met titelhouder FC Barcelona: 2-0. Antoine Griezmann nam de volledige productie voor zijn rekening. Vlak voor tijd claimden de Catalanen tevergeefs een strafschop na een handsbal van Atletico.

Video: Samenvatting Atletico Madrid-FC Barcelona

Bayern München had aan een 2-2 gelijkspel tegen Benfica genoeg om de halve finale te halen na de 1-0 overwinning in de thuiswedstrijd. De equipe uit Lissabon kwam vroeg op een 1-0 voorsprong, maar dankzij treffers van Arturo Vidal en Thomas Müller was Bayern al snel in veilige haven.

Video: Samenvatting Benfica-Bayern München

Dinsdagavond maakte Real Madrid tegen VfL Wolfsburg de 2-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd goed. Dankzij drie treffers van Cristiano Ronaldo werd het 3-0 in Bernabeu, waardoor de 'Koninklijke' zich voor het zesde jaar op rij plaatste voor de halve finale. Bij Wolfsburg viel Bas Dost in.

Video: Samenvatting Real Madrid-VfL Wolfsburg

Het Paris Saint-Germain van Gregory van der Wiel werd uitgeschakeld door Manchester City. De Engelse topclub triomfeerde voor eigen publiek met 1-0 dankzij een fraaie goal van Kevin De Bruyne. In Parijs werd het afgelopen week 2-2.

Video: Samenvatting Manchester City-Paris Saint-Germain:

Vrijdag is om 12.00 uur de loting voor de halve finales. Deze worden op 26/27 april en 3/4 mei afgewerkt. De finale in Milaan is op zaterdag 28 mei.