Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 06.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Bekendmaking officiële uitslag referendum Oekraïne

De kiesraad heeft de resultaten van het referendum gecontroleerd en presenteert dinsdag om 16.00 uur de officiële uitslag in Nieuwspoort. Woensdag 6 april stemde een ruime meerderheid van de kiezers tegen het associatieverdrag met Oekraïne. De kiesdrempel, een opkomst van 30 procent, werd nét gehaald. Deze week debatteert de Tweede Kamer over het referendum.

Strijd om plekken halve finale Champions League

De eerste beslissingen vallen dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League. Manchester City heeft na de 2-2 in de heenwedstrijd aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg om ten koste van Paris Saint-Germain de laatste vier te bereiken, hetgeen een unicum voor de club zou zijn. In Madrid moet Real de 2-0 nederlaag tegen VfL Wolfsburg zien goed te maken. In 2010 strandde de 'Koninklijke' voor het laatst vóór de halve eindstrijd.

NU.nl en SBS6 zenden dinsdagavond vanaf 20.00 uur Manchester City-Paris Saint-Germain rechtstreeks uit. Daarna is een ruime samenvatting van Real Madrid-VfL Wolfsburg te zien.

Prognose IMF over internationale economie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) publiceert nieuwe ramingen voor de internationale economie. Verwacht wordt dat de prognoses somberder zullen zijn dan in het vorige rapport, dat aan het begin van het jaar werd uitgebracht. IMF-topvrouw Christine Lagarde zei onlangs tijdens een toespraak in Frankfurt dat "het herstel van de wereldeconomie te langzaam gaat en kwetsbaar blijft". Volgens Lagarde is het gevaar van nieuwe tegenvallers gegroeid. 

Hoger beroep tegen Mohamed B. over voorbereiding aanslag

De illegaal in Amsterdam verblijvende B. zou in het beginstadium zijn geweest van de voorbereiding van een aanslag in Nederland op politiemensen of militairen. Vorig jaar september werd B. vrijgesproken, omdat er volgens de rechter geen bewijs was dat hij echt een terrorist is. Tegen de Marokkaan was vier jaar celstraf geëist. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep en noemde het teleurstellend dat de rechter meeging in het verhaal dat B. een fantast is en het alleen maar stoerdoenerij was.

En verder:

- Gaat de zaak tegen oud-wethouder Jos van Rey en twee mede-verdachten weer verder. De rechtbank heeft maandag nog geen beslissing genomen of zij bevoegd is om de zaak tegen Van Rey te behandelen. Omdat hij ten tijde van de start van de vervolging lid was van de Eerste Kamer zou de Hoge Raad dat moeten doen.

- Worden Amerikanen en Canadezen mogelijk verplicht een visum aan te vragen als ze naar de EU willen reizen. De Europese Commissie vergadert daar dinsdag over.

 - En is het de Internationale Dag van de Ruimtevaart, in het leven geroepen door de Algemene Vergadering van Verenigde Naties.

Weer en verkeer:

Komende nacht vallen verspreid buien, lokaal is onweer niet uitgesloten. De minima komen uit op 7 tot 10 graden. Dinsdagochtend is het eerst grijs met in het noorden nog regen. Later komt soms de zon erdoor, maar ontstaan er weer nieuwe buien. Het wordt 15 of 16 graden en de zuidwestenwind is zwak of matig.

De ANWB verwacht voor dinsdag een normale ochtendspits. De avondspits kan door buien iets drukker zijn dan normaal.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.