Wat gaat er de komende week gebeuren? NU.nl blikt vooruit op de week die gaat komen. 

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks rond 06.00 uur (behalve zondag) per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Maandag: 

Vanaf maandag worden in Genève door de VN geleide gesprekken over vrede in Syrië voortgezet. Op 24 maart werden die gesprekken onderbroken.

De zaak tegen oud-wethouder Jos van Rey gaat maandag verder. Hij wordt verdacht van het aannemen van smeergeld, het ronselen van stemmen, het verstrekken van vertrouwelijke informatie aan partijgenoot Offermanns en het witwassen van 175.000 euro. Lees hier een achtergrond van de zaak.

Dinsdag:

De kiesraad heeft dinsdag de resultaten van het referendum gecontroleerd en presenteert de officiële uitslag in Nieuwspoort. Woensdag stemde een ruime meerderheid van de kiezers tegen het associatieverdrag met Oekraïne. De kiesdrempel, een opkomst van 30 procent, werd nét gehaald.

En er wordt dinsdagavond op hoog niveau gevoetbald: Manchester City neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. In Parijs werd het afgelopen week 2-2. Real Madrid moet thuis een verlies van 0-2 tegen Wolfsburg goedmaken.

Woensdag:

Welke straf krijgt Bart van U. voor het doden van oud-minister Els Borst en zijn zus Loïs? Dat weten we woensdag. Het OM eiste eerder acht jaar cel en tbs met dwangverpleging omdat Van U. 'sterk verminderd toerekeningsvatbaar' wordt geacht. Dit ging vooraf aan de zaak.

In het door oorlog verscheurde Syrië staan parlementsverkiezingen op het programma. De verkiezingen, uitgeroepen door president Bashar al-Assad, worden niet erkend door de Verenigde Naties. Dit is de stand van zaken in Syrië na vijf jaar oorlog.

Benfica speelt woensdag thuis tegen Bayern München, dat afgelopen week in Duitsland met 1-0 won. Atlético neemt het op tegen Barcelona, dat thuis met 2-1 won van de club uit Madrid.

Ook wordt woensdag de Valkenburgse zedenzaak hervat. Vier verdachten komen voor de rechter.

Donderdag:

Vertegenwoordigers van het regime van Assad schuiven donderdag naar alle waarschijnlijk aan voor de vredesbesprekingen in Genève.

Paus Franciscus vliegt donderdag in het kader van de vluchtelingenproblematiek naar het Griekse eiland Lesbos.

Vrijdag:

In het Verenigd Koninkrijk gaan vrijdag officieel de campagnes vóór en tegen een 'Brexit' van start. Op 23 juni kunnen kiesgerechtigde Britten voor of tegen een verblijf in de Europese Unie stemmen. Wat kunnen de consequenties zijn van een Brexit? Lees het hier.

Weekend:

In het weekend staat er vooral veel sport op het programma: de Grand Prix van China in de Formule 1, de wielerklassieker Amstel Gold Race, voetbal in de Eredivisie en de halve finale van de Nederlandse tennisvrouwen in de Fed Cup.