Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks rond 06.00 uur (behalve zondag) per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Inschrijven kan hier.

Uitspraak in zaak over bomaanslag woonboot Wormer

Tegen de 27-jarige Milco G. uit Purmerend is tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist, voor het plegen van een bomaanslag op een woonboot in Wormer. Als de rechtbank hem niet veroordeelt tot tbs, moet twintig jaar gevangenisstraf worden opgelegd, aldus justitie. Bij de aanslag op 13 april vorig jaar kwam een 53-jarige man om het leven. Zijn vriendin raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op.

Faillissementen 2016 maart

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt vrijdag bekend hoeveel bedrijven er in maart op de fles zijn gegaan. In februari waren er nog 82 meer faillissementen uitgesproken dan in de voorgaande maand. Sinds september is er weer sprake van een overwegend stijgende lijn in het aantal faillissementen.

Sparta kan titel in Jupiler League veiligstellen

In de Jupiler League wordt vrijdagavond een volledige speelronde afgewerkt. De meeste aandacht gaat uit naar het duel tussen Helmond Sport en lijstaanvoerder Sparta. De Rotterdammers kunnen in deze uitwedstrijd de titel en daarmee promotie naar de Eredivisie veiligstellen. Sparta moet zelf winnen en hopen dat VVV-Venlo op bezoek bij MVV Maastricht averij oploopt. In 2010 kwam de oudste professionele club van Nederland voor het laatst uit op het hoogste niveau. Alle duels beginnen om 20.00 uur.

Er is vrijdag slechts één wedstrijd in de Eredivisie. Nummer negen PEC Zwolle neemt het om 20.00 uur op tegen Roda JC, dat veertiende staat.

Medvedev praat over conflict Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan

De Russische premier bezoekt Azerbeidzjan, een dag nadat hij Armenië bezocht. Het conflict in Nagorno-Karabach, een Armeense enclave in Azerbeidzjan, zal onderwerp van gesprek zijn. Na twintig jaar van betrekkelijke rust braken zaterdag hevige gevechten uit in en rond de opstandige Azerbeidzjaanse regio in de Kaukasus. Daardoor kwamen tientallen regeringssoldaten en opstandelingen om het leven. Azerbeidzjan claimt dat door Armenië gesteunde gewapende eenheden een staakt-het-vuren aan de lopende band schenden.

Stille tocht Maastricht aanslagen Brussel

Vrijdagavond om 20.00 uur wordt in Maastricht een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Twee Nederlandse slachtoffers, een broer en zus, kwamen uit Maastricht. De deelnemers beginnen vanaf de Markt te lopen en eindigen op de Vrijthof.

En verder:

- Is het tien jaar geleden dat schrijver Gerard Reve overleed.

- En maakt het CBS bekend hoeveel buitenlandse toeristen Nederland in 2015 bezochten.

Weer en verkeer:

Vrijdagochtend is het op diverse plaatsen bewolkt. Naarmate de ochtend vordert breekt de zon af en toe door. Er valt nog een enkele bui, op diverse plaatsen blijft het droog. Het wordt 's middags 11 of 12 graden. Het weekend verloopt grotendeels droog met maxima tussen 13 en 15 graden. Wel is er over het algemeen veel bewolking.

Voor vrijdag wordt een lichte ochtendspits en een normale avondspits verwacht.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.