De kwartfinales gaan woensdagavond verder met de duels VfL Wolfsburg-Real Madrid en Paris Saint-Germain-Manchester City. NU.nl zendt PSG-Manchester City rechtstreeks uit. Een voorbeschouwing.

De kwartfinales in de Champions League worden verspreid over twee weken afgewerkt. Deze week zijn de heenwedstrijden, volgende week volgen de returns.

PSG staat voor de vijfde keer in de kwartfinales en voor de vierde maal op rij.

In de afgelopen drie seizoenen toonden achtereenvolgens FC Barcelona, Chelsea en nogmaals FC Barcelona zich te sterk voor de Parijzenaars in dit stadium van het toernooi. City debuteert in de kwartfinales. 

Dankzij gefortuneerde eigenaren uit het Midden-Oosten speelt geld geen enkele rol meer voor PSG en City.

Sinds halverwege 2011 gaf de Franse topclub liefst 558 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, hetgeen 12 miljoen euro minder is dan City. 

PSG kan zich volledig focussen op de Champions League. 

De Parijse club is al zeker van de Franse landstitel. Manchester City daarentegen moet nog alle zeilen bijzetten om in de top 4 van de Premier League te eindigen en daarmee een Champions League-ticket veilig te stellen.

Eerder dit toernooi:

Paris Saint-Germain eindigde in de poulefase als tweede achter Real Madrid en werd daardoor in de achtste finales gekoppeld aan een groepswinnaar, hetgeen Chelsea werd. De equipe van coach Laurent Blanc won in Parijs en in Londen met 2-1. 

Manchester City finishte bovenaan in de groep en rekende in de tweede ronde af met Dinamo Kiev. Na de 3-1 in Oekraïne eindigde het treffen in Manchester doelpuntloos. 

Paris Saint-Germain en Manchester City troffen elkaar één keer eerder in Europees verband.

In de poulefase van de UEFA Cup van het seizoen 2008/2009 werd het 0-0 in Manchester. Beide clubs zouden de groep overleven, net als FC Twente.

Paris Saint-Germain-Manchester City wordt woensdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.

Bekijk het programma in de Champions League