Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl.

Ook kunt u zich inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dan van maandag tot en met zaterdag rond 06.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt en wat er die nacht is gebeurd. Ook doen we een rondje langs de velden: wat melden andere media deze ochtend? En we brengen leuke feitjes zodat u uw dag goed kunt beginnen. Inschrijven kan hier.

Beslissing over schorsing zaak-Wilders 

De rechtbank beslist donderdag 7 april over het verzoek van advocaat Geert-Jan Knoops om de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders te schorsen. Knoops wil eerst een onderzoek naar het lekken van zijn concept-pleitnota naar het AD. De rechtszaak draait om de omstreden Marokkanen-uitspraken van Wilders. Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Vervolg debat aanslagen Brussel

Donderdag moet minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) de Kamer ervan overtuigen dat hij de juiste minister is om in deze tijden van een 'substantieel' dreigingsniveau de veiligheidsdiensten te leiden. In het debat vorige week heerste er veel onduidelijkheid over de Nederlandse rol in de aanslagen in Brussel. Het debat moest worden geschorst, omdat Van der Steur de feiten niet op orde had.

Kwartaalcijfers woningmarkt eerste kwartaal 2016

Makelaarsvereniging NVM maakt donderdagochtend bekend hoe de woningmarkt er in het eerste kwartaal van dit jaar voor stond. In het vierde kwartaal van 2015 registreerde de NVM 15 procent meer woningverkopen dan een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs kwam toen uit op 227.000 euro. Afgelopen weekend vond weer de Open Huizendag van de NVM plaats.Gemiddeld werd een huis door vier potentiële kopers bezocht.

Abdeslam voor de rechter

Salah Abdeslam wordt donderdag voorgeleid voor de Belgische raadkamer. Hij zal worden gehoord over de aanslagen in Brussel en over de periode in aanloop naar zijn arrestatie in Molenbeek. Vrijdag 31 maart werd besloten dat Abdeslam uitgeleverd mag worden aan Frankrijk.

Bill Cosby gehoord in misbruikzaak

Bill Cosby moet donderdag voorkomen vanwege het vermeende seksueel misbruik van Judy Huth in een Playboy Mansion in 1974. Huth was destijds vijftien jaar oud en dus minderjarig. Eerder had Cosby om uitstel gevraagd van de hoorzitting, omdat hij bang was dat zijn verklaring andere zaken over seksueel misbruik tegen hem in de hand zou werken. De komiek wordt ervan verdacht meerdere vrouwen misbruikt te hebben gedurende een lange periode. 

Dortmund-Liverpool in kwartfinales Europa League

In de Europa League worden donderdagavond de heenduels in de kwartfinales afgewerkt. De meest in het oog springende wedstrijd is Borussia Dortmund-Liverpool. Jürgen Klopp, de huidige trainer van de Engelse club, neemt het op tegen de club die hij zeven seizoenen diende. De andere duels zijn Sporting Braga-Shakhtar Donetsk, Villarreal-Sparta Praag en Athletic de Bilbao-Sevilla. Overal wordt om 21.05 uur afgetrapt.

En verder:

- Worden de familiebedrijvenawards uitgereikt. 

- Is mogelijk de onthulling van de Chinese smartphone de OnePlus3. 

Weer en verkeer:

Donderdag vallen er geregeld buien, mogelijk met onweer. De zon schijnt soms ook. Het wordt 9 tot 11 graden en de zuidwestelijke wind is nog altijd stevig: matig tot aan zee krachtig, 3 tot 6 Bft.

Ondanks de verwachte regenval voorziet de ANWB een normale spits voor donderdag. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.