Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Referendum over associatieverdrag met Oekraïne

Woensdag wordt het raadgevende referendum gehouden over het associatieverdrag met Oekraïne. Op 1 januari van dit jaar had het associatieverdrag in werking moeten treden, maar tegenstanders staken daar een stokje voor. Zij vinden dat het besluit eerst aan de Nederlandse burger moet worden voorgelegd. 

De uitkomst van het referendum is niet bindend. Dat betekent dat kiesgerechtigden een stevig signaal kunnen afgeven, maar aan de uitkomst hoeft geen gevolg te worden gegeven. Ook niet onbelangrijk: er moeten wel voldoende kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Minstens 30 procent van alle kiesgerechtigden moet zich bij de stembus uitspreken, anders is de uitslag niet geldig. In principe kan er tussen 7.30 uur en 21.00 gestemd worden. Enkele 'bijzondere' stembureau's, zoals op station Utrecht Centraal, hanteren andere openingstijden.

PSG tegen City in Champions League

Paris Saint-Germain en Manchester City staan woensdagavond tegenover elkaar in de kwartfinales van de Champions League. De club uit Parijs schakelde in de vorige ronde het Chelsea van Guus Hiddink uit, terwijl City zich te sterk toonde voor Dinamo Kiev. In de andere kwartfinale van woensdag duelleren VfL Wolfsburg en Real Madrid. De 'Koninklijke' jaagt dit seizoen op de elfde eindzege in de Europa Cup 1/Champions League.

Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur. PSG-Manchester City wordt rechtstreeks uitgezonden door NU.nl en SBS6. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van VfL Wolfsburg-Real Madrid.

Sprinters aan zet in Scheldeprijs

Slechts drie dagen na de Ronde van Vlaanderen vindt de volgende belangrijke eendagskoers in Vlaanderen plaats: de Scheldeprijs. Gezien het parcours (biljartvlakke wegen) ligt een massasprint in aankomstplaats Schoten voor de hand. De crème de la crème van het sprintgilde staat dan ook aan de start: Marcel Kittel, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, André Greipel en Elia Viviani. De verwachte aankomst is om 16.30 uur.

En verder:

- Wordt de stoel verkocht waar schrijfster J. K. Rowling de Harry Potter-boeken op schreef. In 2009 werd de stoel ook al verkocht. Destijds voor bijna 25.000 euro.

Weer en verkeer:

Woensdag is er eerst wat zon, maar al snel raakt het vanuit het westen geheel bewolkt en tegen de middag volgt er regen. Het wordt rond 12 graden en de zuidwestenwind neemt flink toe, aan zee tot krachtig, 6 Bft.

De ANWB verwacht woensdag zowel een normale ochtend- als avondspits, met in de avond mogelijk wat meer drukte door de weersomstandigheden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.