Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Barcelona en Bayern in actie in Champions League

De Champions League gaat dinsdagavond verder met de heenwedstrijden in de kwartfinales. In Camp Nou staan FC Barcelona en Atletico Madrid tegenover elkaar en in München duelleert Bayern met Benfica. FC Barcelona probeert de eerste club te worden die twee seizoenen achtereen de Champions League wint. In competitieverband wonnen de Catalanen deze jaargang al twee keer met 2-1 van Atletico.

Het duel tussen FC Barcelona en Atletico Madrid wordt om 20.45 uur live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van Bayern München-Benfica.

Zaak tegen Jos van Rey gaat verder

Dinsdag gaat de zaak tegen oud-wethouder Jos van Rey (en twee mede-verdachten) verder. Van Rey wordt verdacht van aannemen van smeergeld, ronselen van stemmen, verstrekken van vertrouwelijke informatie aan partijgenoot Offermanns en witwassen van 175.000 euro.

Bekendmaking nieuwe Kinderombudsman 

Dinsdag wordt besloten wie  Marc Dullaert opvolgt als Kinderombudsman. De vaste Kamercommissies voor Binnenlandse Zaken en VWS hebben twee namen voorgedragen: De eerste is Margrite Kalverboer, sinds 2012 bijzonder hoogleraar Kind, Orthopedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De tweede is Carla van Os. Zij werkte eerder onder meer bij Stichting Vluchteling en Defence for Children.

Pro Forma-zitting tegen politiemol Mark M.

Mark M., een politieman uit Weert,  wordt ervan verdacht dat hij politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. Hij zou duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd hebben uit het politiesysteem. Door fouten van de politie kon M. jarenlang zijn gang gaan. De man uit Weert werkte in een vertrouwensfunctie terwijl hij nog niet aan de vereisten daarvoor voldeed. M.  was volgens een van zijn beste vrienden bovendien zeer actief in de drugshandel.

Linda de Mol getuigt in zaak Miljoenenjacht

Presentatrice Linda de Mol wordt dinsdag gehoord als getuige in de zaak rond het tv-programma Miljoenenjacht. Een deelnemer van Miljoenenjacht heeft een rechtszaak aangespannen tegen producent Endelmol omdat hij een prijs van 5 miljoen euro misliep door een vergissing. Hij drukte per abuis op de verkeerde knop, waardoor hij 125.000 euro won in plaats van 5 miljoen. 

En verder:

- Doet de Hoge Raad dinsdag uitspraak over de veroordeling van de 38-jarige Elvis K., die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. K. werd eerder veroordeeld tot levenslang voor de moord in 2013.

- Wordt in Alphen aan den Rijn begonnen met het inhijsen van de Koningin Julianabrug, waarmee het op 3 augustus 2015 nog helemaal fout ging.

- Komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers over overgewicht, naar leeftijd en opleidingsniveau.

- Vergadert het Zuid-Afrikaanse parlement dinsdag over een voorstel president Jacob Zuma af te zetten. Zuma gebruikte verkeerd aangewende overheidssubsidie voor de verbouwing van zijn huis.

Weer en verkeer:

Dinsdag draait de matige wind van zuidwest naar west en wordt het zo'n 13 tot 16 graden. Het is bewolkt en het regent soms. In het westen breekt in de middag de zon door en blijft het droog. Woensdag is er eerst zon, later volgt regen.

De ANWB verwacht dinsdag zowel een normale ochtend- als avondspits, zonder bijzonderheden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.