Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 april 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Begin weekend met lenteweer

Zaterdag is de eerste dag van een weekend met lente-achtige temperaturen. Zaterdag is het overdag overal droog en wisselen zon en sluierwolken elkaar af. Het wordt 14 tot 19 graden en de zuidoostenwind is matig. In de avond en nacht naar zondag neemt de kans op een bui toe. De minima liggen tussen 10 en 12 graden. Zondag is het droog, maar zijn er ook wolkenvelden. Tegen de avond ontstaan er mogelijk een aantal buien. Het is met maximaal 21 graden wel de warmste dag van het weekend.

PSV kan zich geen puntenverlies permitteren tegen AZ

Liefst vijf wedstrijden worden zaterdagavond gespeeld in de Eredivisie. De meeste belangen staan op het spel bij AZ-PSV. Om de druk op koploper Ajax op te voeren, moeten de Eindhovenaren zegevieren in Alkmaar. De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 19.45 uur. In Doetinchem staat er een heuse degradatiekraker op het programma met De Graafschap-SC Cambuur. Dit duel start om 18.30 uur. De andere wedstrijden van zaterdagavond zijn Heracles Almelo-FC Utrecht (18.30 uur), Feyenoord-Excelsior (20.45 uur) en Willem II-FC Twente (20.45 uur).

NVM Open Huizen Dag

Vandaag kunnen woningzoekers opnieuw ongevraagd binnenlopen bij huizen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Bij deze editie kunnen ruim 36.000 woningen bezocht worden. De dag is in het najaar van 2008 landelijk ingevoerd. Dat was vlak voordat de gemiddelde verkoopprijs vijf jaar achtereen op jaarbasis zou gaan dalen. Maar inmiddels ziet de woningmarkt er een stuk rooskleuriger uit. (met huizen die sneller verkocht worden, tegen prijzen die dichter bij de oorspronkelijke vraagprijzen liggen.)

'Clásico' in teken eerbetoon aan Cruijff

FC Barcelona en Real Madrid treffen elkaar zaterdagavond in de ‘Clásico’. Rond de wedstrijd in Camp Nou zullen de Catalanen een eerbetoon houden aan de vorige week donderdag overleden Johan Cruijff. Koploper FC Barcelona heeft liefst tien punten meer dan nummer drie Real Madrid. Eerder dit seizoen eindigde de ‘Clásico’ in Bernabéu in een 4-0 overwinning voor de Catalanen. De aftrap van FC Barcelona-Real Madrid is om 20.30 uur.

En verder:

- Rijden Max Verstappen en de 21 andere Formule 1-coureurs om 17.00 uur de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. 

- Is het zaterdag Wereld Autisme Dag. Ruim één procent van de Nederlanders kampt met een vorm van autisme.

Verkeer:

Automobilisten moeten dit weekend rekening houden met drukte op de weg door het mooie weer, wat veel dagjesmensen naar pretparken en recreatiegebieden lokt. Daarvoor waarschuwt de ANWB

Ook wordt er aan de A4 gewerkt tussen Den Haag en Rotterdam, aan de A9 bij Amsterdam-Zuidoost en Diemen en aan de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom bij Numansdorp. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.