Eerste Paasdag, Urbi et Orbi

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 maart 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Eerste Paasdag, met Urbi et orbi Paus

Zondag begint Pasen. Christenen vieren dan de herrijzenis van Christus. Zondag is het eerste Paasdag en staat onder meer in de zegening van de Paus, het Urbi et Orbi uitspreekt bij de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. In Nederland worden op een verschillend aantal plaatsen grote Paasvuren ontstoken.

Oranje traint in Alkmaar

In de aanloop naar de oefeninterland tegen Engeland van dinsdagavond werkt het Nederlands elftal zaterdag een training af in het AFAS Stadion in Alkmaar, het onderkomen van AZ. De oefensessie, die niet toegankelijk is voor publiek, begint om 12.15 uur. De ploeg van bondscoach Danny Blind ging vrijdagavond in de Amsterdam Arena met 3-2 onderuit tegen Frankrijk.

Gent-Wevelgem volgende belangrijke koers

Na Dwars Door Vlaanderen en de E3 Harelbeke is Gent-Wevelgem de derde belangrijke koers in vijf dagen. Het peloton moet zondag een afstand van liefst 241 kilometer afleggen. Onderweg liggen verschillende kasseistroken en hellingen, al zijn de wegen in de slotfase vlak. Vijf keer kwam een Nederlander als eerste over de streep in de semiklassieker. De laatste succesvolle landgenoot was Gerrit Solleveld in 1989.

En verder:

- Is de Zomertijd ingegaan. Mensen die dat in de nacht van zaterdag op zondaq nog niet hebben gedaan moeten hun klok een uur vooruit zetten. 

Weer en verkeer

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het overal regenen en ook zondag overdag vallen er buien, waarvan een enkele met hagel en onweer. 's Middags schijnt ook de zon geregeld en wordt het 11 tot 13 graden. Maandag is het opnieuw wisselvallig weer en dan neemt bovendien de wind in kracht toe. In de kustprovincies zijn zware windstoten mogelijk tot 100 km/uur.

De ANWB verwacht dit Paasweekend vooral drukte op de weg rond pretparken, de Bollenstreek bij de Keukenhof, Zandvoort vanwege de Paasraces en Schijndel vanwege Paaspop.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur:

Tip de redactie