Vannacht gaat de zomertijd in, klok moet uur vooruit

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 maart 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Zomertijd gaat in, klok moet uur vooruit

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. De klok wordt om 02.00 uur een uurtje vooruitgezet waardoor de nacht een uur korter duurt. Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok. Door de zomertijd kan langer van het natuurlijk daglicht worden geprofiteerd. In het laatste weekeinde van oktober is de zomertijd voorbij. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.

Mark de J. voorgeleid in zaak-Everink

Het Openbaar Ministerie verdenkt de coach van tennisser Robin Haase van moord danwel doodslag op zakenman Koen Everink, zo werd vrijdag al bekend. Zaterdag wordt hij bij de rechtbank Midden-Nederland voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast moet blijven zitten, zoals justitie wil. De J. (29) werd donderdagochtend opgepakt op Schiphol, sindsdien zit hij vast en is hij verhoord door de politie. De 42-jarige Everink kwam begin maart door messteken om het leven. 

Duitsland oefent tegen Engeland

Er worden dit weekend verschillende oefeninterlands afgewerkt in de aanloop naar het EK van komende zomer. De meest in het oog springende wedstrijd is Duitsland-Engeland. De huidige wereldkampioen beleefde een grillige EK-voorronde, terwijl Engeland juist geen punt liet liggen. Om 20.45 uur is de aftrap in Berlijn.

Werkzaamheden Utrecht Centraal

In het Paasweekend wordt er aan het spoor gewerkt rond Utrecht Centraal. Het station blijft wel bereikbaar, maar reizigers moeten rekening houden met langere reistijden, omreizen en volle treinen. Op sommige trajecten worden ook bussen ingezet.

En verder:

- Verschijnt de laatste papieren editie van The Independent. Een van de oudste Britse kranten is voortaan alleen nog online beschikbaar.

- Zijn er voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Alaska, Hawaii en Washington.

- Er worden dit weekend geen wedstrijden gespeeld in de Eredivisie vanwege de oefeninterlands.

Weer en verkeer

Komende nacht ontstaat er mist en bij minima rond het vriespunt kan het glad worden. Zaterdag start op veel plaatsen grijs. Verder blijft het droog met geregeld zon. In de loop van de middag nemen de sluierwolken wel toe. Met maxima van 12 tot 15 graden is het zacht.

Tijdens beide Paasdagen is het wisselvallig weer met op zondag kans op onweer bij buien. Vooral maandag gaat het bovendien stevig waaien, mogelijk stormachtig aan zee.

De ANWB verwacht dit Paasweekend vooral drukte op de weg rond pretparken, de Bollenstreek bij de Keukenhof, Zandvoort vanwege de Paasraces en Schijndel vanwege Paaspop.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur:

Tip de redactie