Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 maart 2016, Goede Vrijdag.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Eerbetoon voor Cruijff bij oefeninterland Oranje tegen Frankrijk

Voor het Nederlands elftal begint vrijdag het interlandjaar met een oefenduel met Frankrijk. De wedstrijd zal door het overlijden van Johan Cruijff in een ander daglicht staan; het moet een eerbetoon worden voor Cruijff. De oefeninterland wordt in de veertiende minuut stilgelegd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt al een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in België. Vanwege die gebeurtenissen zouden de internationals bovendien al met rouwbanden spelen.

De aftrap in de Amsterdam Arena is om 20.45 uur. De formatie van bondscoach Danny Blind verloor de laatste drie thuiswedstrijden. Timo Letschert (FC Utrecht) en Vincent Janssen (AZ) kunnen vrijdagavond debuteren in het Nederlands elftal.

Laatste dag nationale rouw België

Vrijdag is de laatste van de drie dagen van nationale rouw in België na de terreuraanslagen van dinsdag op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel, waarbij 32 mensen overleden en 270 mensen gewond raakten. Inmiddels liggen nog 121 mensen in het ziekenhuis, van wie 63 op de intensive care. 

Het dreigingsniveau in België is weer verlaagd van 4 naar 3. Het vliegveld bij de hoofdstad zou in eerste instantie vrijdag weer opengaan, maar blijft tot zeker maandag gesloten. Tot die tijd zijn er geen passagiersvluchten van en naar de luchthaven bij de Belgische hoofdstad. 

Meer cijfers over economische groei vierde kwartaal 2015

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt vandaag met een tweede raming over de economische groei in het vierde kwartaal van 2015. Soms blijkt achteraf dat de economie toch net iets harder of minder hard is gegroeid dan in eerste instantie is berekend. Vorige maand becjiferde het statistiekbureau dat de economie in het vierde kwartaal met 0,3 procent is gegroeid.

The Rolling Stones treden op in Cuba

Naar schatting 200.000 Cubanen worden op Goede Vrijdag verwacht bij het openluchtconcert dat The Rolling Stones geven in de hoofdstad Havana. De kaarten zijn gratis, omdat de normale ticketprijzen onbetaalbaar zijn in het land.

Het optreden van de Stones is historisch. Het is de eerste keer dat de Britse rockband Cuba aandoet. Het concert vindt plaats in sportstadion Ciudad Deportiva de la Habana.

Peloton strijdt om zege in E3 Prijs

Het wielerpeloton strijdt vrijdag om de zege in de E3 Prijs, een van de semiklassiekers in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag. De renners krijgen maar liefst vijftien hellingen en zestien kilometer kasseien voor de wielen. De E3 Prijs werd vijf keer gewonnen door een Nederlander. Steven de Jongh, de laatste succesvolle landgenoot, wacht al dertien jaar op een opvolger. Met vijf overwinningen is de nog altijd actieve Tom Boonen recordhouder.

En verder:

- ​Houden diverse moslimorganisaties een vredesmanifestatie op de Dam in Amsterdam om hun steun te betuigen aan België.

- Staat de 27-jarige Milco G. voor de rechter wegens moord en poging tot moord bij de dodelijke bomaanslag op een woonboot in Wormer april vorig jaar. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte de verkeerde woonboot had opgeblazen.

- En herdenken duizenden christenen de kruisiging van Jezus op Goede Vrijdag. Het is een officiële feestdag, maar niet voor iedereen een vrije dag. Wel zijn scholen en veel overheidsinstanties gesloten, en sommige winkels hanteren andere openingstijden.

Weer en verkeer

Vrijdag is het eerst op veel plaatsen regenachtig weer. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droger en breekt de zon door. Het wordt 9 tot 11 graden en de westenwind is matig tot krachtig. Zaterdag is het droog met geregeld zon en maxima van 12 tot 15 graden. Tijdens Pasen regent het en waait het soms stevig.

Volgens de ANWB is er nauwelijks sprake van een ochtendspits op Goede Vrijdag, maar zijn er later op de dag files vanwege toeristen en dagjesmensen die op pad gaan.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: