Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Obama spreekt Cubaanse volk toe

Obama spreekt dinsdag het Cubaanse volk toe in El Gran Teatro de Havana. Ook ontmoet hij dissidenten. Dinsdagmiddag bezoekt hij een honkbalwedstrijd tussen de Tampa Bay Rays uit Florida en het Cubaanse nationale team. 

​Presentatie alternatief Schijf van Vijf

Meer dan 90 procent van de Nederlanders kent de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, het hulpmiddel voor het maken van gezonde voedingskeuzen. Het Voedingscentrum presenteert dinsdag een nieuwe op basis van recente richtlijnen over gezonde voeding waar de Gezondheidsraad vorig jaar november mee naar buiten kwam.

Oekraïense piloot Savtsjenko hoort strafmaat

Dinsdag hoort de Oekraïense pilote Nadesjda Savtsjenko welke straf ze krijgt. Maandag werd ze door een Russische rechtbank schuldig bevonden aan de moord op twee Russische journalisten in Oekraïne. Savtsjenko werd in 2014 aangehouden en aangeklaagd voor onder meer moord. Volgens justitie staat vast dat de vrouw in juni 2014 in Oost-Oekraïne deel uitmaakte van een eenheid die bewust met mortieren op burgers schoot. Twee journalisten van de Russische tv kwamen bij de beschieting om het leven. Savtsjenko ging uit protest tegen het proces in hongerstaking. 

En verder:

- Zijn er dinsdag voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Arizona, Idaho en Utah.

- Traint het Nederlands Elftal met nieuwkomers Vincent Janssen (AZ) en Timo Letschert (FC Utrecht). Vanaf 11.45 uur staan de spelers op het veld in Katwijk.

- Is het dinsdag Wereld Waterdag, een dag die in het teken staat van het wereldwijd beschermen van zoet water.

Weer en verkeer

Dinsdag is het opnieuw vaak grijs en valt er landinwaarts lokaal een bui. De zon schijnt vooral soms in het westen van het land. Het wordt maximaal 8 tot 10 graden. Er waait verder een matige noordelijke wind, 3 of 4 Bft. Woensdag schijnt de zon van tijd tot tijd en blijft het droog. Het wordt opnieuw rond 9 graden. Er staat weinig wind.

De ANWB verwacht dinsdag een normale ochtendspits, zonder bijzonderheden. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: