Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Eredivisie in teken topper PSV-Ajax

Het meest aansprekende affiche in speelronde 28 van de Eredivisie is PSV-Ajax. Zondag vanaf 16.45 uur staan beide titelpretendenten tegenover elkaar in het Philips Stadion. De Eindhovenaren voeren de ranglijst aan, maar de voorsprong op de concurrent uit Amsterdam is met één punt allerminst geruststellend. Voor PSV viel dinsdag het doek in de Champions League na een nederlaag in de penaltyreeks tegen Atletico Madrid. De andere drie Eredivisiewedstrijden van zondag zijn FC Twente-AZ (12.30 uur), FC Groningen-Vitesse (14.30 uur) en ADO Den Haag-NEC (14.30 uur).

Stille tocht voor onthoofde Nabil Amzieb

In Amsterdam wordt zondag een stille tocht gehouden voor de vermoorde 23-jarige Nabil Amzieb. De stille tocht begint om 12.00 uur op het Museumplein. Rond 15.00 uur zal de stoet arriveren bij de inmiddels gesloten shishalounge Fayrouz op de Amstelveenseweg. Het hoofd van Amzieb werd vorige week woensdag op straat aangetroffen voor het waterpijpcafé. Een dag daarvoor was het lichaam van de man aangetroffen in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost.

En verder:

- Is het zondag International Day of Happiness. De VN wil met deze dag aandacht vragen voor de "relevantie van geluk en welzijn als universele doelen en aspiraties in de levens van mensen over de hele wereld".

- Kunnen treinreizigers gratis rezien met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Weer 

Zondag overheerst opnieuw de bewolking en er valt mogelijk wat motregen. Droog weer heeft wel de overhand. Het wordt rond 8 graden. Maandag is het ook bewolkt en er passeert dan een storing met wat regen. Er waait een matige noordwestenwind en het maximum komt uit rond 9 graden. Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: