Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Feyenoord stuit op De Graafschap in Eredivisie

Feyenoord probeert de positieve resultaten van de laatste weken zaterdagavond door te trekken in het thuisduel met De Graafschap, dat ondanks de sterke reeks van de afgelopen periode nog altijd in degradatiegevaar verkeert. De aftrap in De Kuip is om 19.45 uur. Hekkensluiter SC Cambuur neemt het vanaf 20.45 uur op tegen Roda JC. De andere duels van zaterdagavond zijn sc Heerenveen-Heracles Almelo (18.30 uur) en PEC Zwolle-Willem II (19.45 uur).

Wereldwijd lichten uit voor Earth Hour

Zaterdag doen wereldwijd beroemde bouwwerken en miljoenen mensen om 20.30 uur lokale tijd weer een uur de lichten uit voor Earth Hour. Daarmee willen ze laten zien dat de toekomst van de aarde belangrijk wordt gevonden en de opwarming van de aarde gestopt moet worden. Earth Hour werd in 2007 in Sydney voor het eerst uitgevoerd. Nederland doet mee vanaf 2009. Het wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds (WNF).

A4 tussen Delft en Schiedam dit weekend dicht

De nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam gaat dit weekeinde in beide richtingen dicht wegens werkzaamheden in de Ketheltunnel. Rijkswaterstaat wil het veiligheidssysteem in de Ketheltunnel verder verbeteren. Het traject tussen Delft (afrit 14) en het Kethelplein is van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur afgesloten voor verkeer. De VID raadt automobilisten aan om te rijden via de A13. In april gaat de tunnel ook twee weekeinden dicht wegens werkzaamheden.

Milaan-San Remo eerste wielerklassieker van dit seizoen

Het wielerseizoen is al even bezig, maar pas zaterdag wordt de eerste 'officiële' klassieker verreden: Milaan-San Remo. Het peloton krijgt bijna 300 kilometer voor de wielen. Een topfavoriet is altijd lastig aan te wijzen voor deze koers. Vaak eindigt Milaan-San Remo in een massasprint, maar soms heeft een aanval ook succes. Tom Dumoulin heeft zich wegens ziekte af moeten melden.

En verder:

- Is het zaterdag Landelijke Opschoondag, waarbij door het hele land opschoonacties zijn om samen buurten of straten schoon te houden.

- Wordt in Utrecht een demonstratie gehouden door anti-Islambeweging Pegida.

- Lanceert Paus Franciscus zijn Instagram-account 

Weer 

Zaterdag overdag blijft het tamelijk grijs, maar later breekt soms de zon wel door. Het blijft nagenoeg droog en het maximum komt uit op 7 of 8 graden. De wind is noordelijk en zwak of matig, rond 3 Bft. Zondag overheerst opnieuw de bewolking en er valt mogelijk wat motregen. Het wordt rond 8 graden. Maandag is het ook bewolkt en er passeert een storing met een beetje regen.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: