Voorbeschouwing Champions League: Arsenal hoopt op unicum in Barcelona

In de Champions League worden woensdagavond de laatste twee tickets voor de kwartfinales verdeeld. Arsenal moet voor een mirakel zorgen om via FC Barcelona de kwartfinales te bereiken.

Drie weken geleden zegevierden de Catalanen met 2-0 in Londen dankzij twee treffers van Lionel Messi in de slotfase.

Video: Samenvatting Arsenal - FC Barcalona

Arsenal dreigt voor het zesde jaar op rij te stranden in de achtste finales. De Londenaren verloren sinds 2011 in dit stadium van FC Barcelona, AC Milan, Bayern München (twee keer) en AS Monaco. 

Het is tien jaar geleden dat Arsenal voor het laatst triomfeerde in Spanje. De formatie van manager Arsène Wenger won dankzij een goal van Thierry Henry met 1-0 bij Real Madrid in de achtste finales.

FC Barcelona koestert dit toernooi nog altijd een ongeslagen status. De bekerhouder won 5 keer en stond 2 keer een gelijkspel toe. De doelcijfers zijn met 17 goals voor en 4 treffers tegen indrukwekkend.

Arsenal is bezig aan een zeer grillig toernooi, met drie zeges en liefst vier nederlagen. Met zeer veel moeite overleefden de 'Gunners' de poulefase.

Messi heeft al acht keer tegen Arsenal gescoord in de Champions League. In 2010 trof de Argentijn in 1 wedstrijd 4 keer doel tegen de Londenaren. 

NU.nl en SBS6 zenden vanaf 20.00 uur FC Barcelona-Arsenal live uit. Om 20.45 uur is de aftrap. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van Bayern München-Juventus.

Vrijdag wordt vanaf 12.00 uur in Nyon geloot voor de kwartfinales.

Tip de redactie