FC Barcelona favoriet tegen Arsenal, Uitspraak in zaak mishandeling dochter

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Uitspraak in zaak mishandeling dochter in Roelofarendsveen

De rechter in Den Haag velt een vonnis over een man en een vrouw uit Roelofarendsveen die ervan worden verdacht hun dochter ernstig te hebben mishandeld. Ze zouden haar onder meer in een koud bad hebben gezet en op een nat matras in een onverwarmde kamer hebben laten slapen. De verdachten is poging tot doodslag ten laste gelegd. Het OM heeft zes jaar en tbs tegen de vrouw geëist en zeven jaar cel tegen de man.

FC Barcelona grote favoriet in Champions League-duel met Arsenal

Bekerhouder FC Barcelona tracht zich woensdag ten koste van Arsenal te plaatsen voor de kwartfinales in de Champions League. De Catalanen gelden na de 2-0 zege in Londen als huizenhoge favoriet. Lionel Messi maakte drie weken terug in de heenwedstrijd het verschil met twee late treffers. In de andere achtste finale staan Bayern München en Juventus tegenover elkaar. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

FC Barcelona-Arsenal wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6. De uitzending start om 20.45 uur. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van Bayern München-Juventus.

Kamerdebat over Participatiewet

De Tweede Kamer debatteert woensdag met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) over de Participatiewet. Partijen willen duidelijkheid over hoe de overheid de extra beloofde banen creëert voor arbeidsgehandicapten.

Uitspraak in zaak drugslab Eindhoven

De rechtbank in Den Bosch doet woensdag uitspraak tegen twee mannen die worden verdacht van het runnen van een groot drugslab in Eindhoven en het bezit van zware wapens. Het lab werd in april 2014 opgerold. Een derde man wordt verdacht van medeplichtigheid: hij verhuurde de loods. Tegen de eerste twee mannen is acht jaar cel geëist, tegen de derde man drie jaar. 

Kinderpersconferentie met minister Dijsselbloem

In het kader van de Week van het geld vindt er in Den Haag woensdagochtend een kinderpersconferentie plaats met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Schoolkrantredacteuren en hun klasgenoten uit groep 7 en 8 mogen de minister van alles vragen op financieel gebied. Voorafgaand krijgen ze uitleg van presentator Klaas van Kruistum over persconferenties en hoe zij een goede vraag kunnen stellen.

En verder:

- is het woensdag Boomfeestdag, tijdens de nationale viering in Den Bosch planten vijfhonderd kinderen twaalf Vredesbomen. Verder worden onder meer drie 'verticale' bossen aangelegd in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

- en wordt woensdagochtend in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode het eerste kievitsei van 2016 in Nederland symbolisch uitgereikt aan burgemeester Maas. Leden van de Vrijwillige Weidevogelbescherming Rooi vonden het ei vorige week op een maïsakker in de Brabantse plaats. De eieren mogen niet meer geraapt worden.

Weer en verkeer

Woensdag is het na wat lokaal ochtendgrijs zonnig. Het wordt 8 of 9 graden bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind die het fris maakt. Donderdag wordt het iets warmer en is er ook veel zon. Vanaf vrijdag krijgt de bewolking de overhand en wordt het weerbeeld langzaamaan wisselvalliger.

De ANWB verwacht een rustige ochtendspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur:

Tip de redactie