Onderscheiden eenheden met de Willems-Orde

Het Korps Commandotroepen krijgt dinsdag als twaalfde eenheid de Militaire Willems-Orde. In 1947 kreeg voor het laatst een Nederlandse eenheid de Militaire Willems-Orde. Hieronder een overzicht van eenheden die volgens Defensie de onderscheiding ontvingen.

Video: Ontvangen van de Militaire Willems-Orde

1849: 7e Bataljon Infanterie in Nederlands-Indië (opgeheven).

1877: 3e Bataljon Infanterie in Nederlands-Indië (opgeheven).

Het Regiment van Heutsz dat de tradities voortzet van het 7e en 3e Bataljon Infanterie in Nederlands-Indië, draagt tegenwoordig de onderscheiding van deze eenheden aan het vaandel.

1930: het Korps Marechaussee in Atjeh (opgeheven).

1940: de Koninklijke Luchtmacht die de tradities voortzet van het Wapen der Militaire Luchtvaart voor inzet in Tweede Wereldoorlog.

1942: de Marine Luchtvaartdienst voor optreden in Tweede Wereldoorlog.

1942: het Wapen der Militaire Luchtvaart van het Koninklijke Nederlands-Indisch Leger voor inzet in Tweede Wereldoorlog (opgeheven).

1945: de Amerikaanse 82nd Airborne Division voor inzet bij Slag om Arnhem in 1944.

1945: het Garderegiment Fuseliers 'Prinses Irene' dat de tradities voortzet van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene, onderscheiden voor acties in Tweede Wereldoorlog.

1946: het Korps Mariniers voor inzet in Tweede Wereldoorlog.

1947: de Onderzeedienst voor inzet in Tweede Wereldoorlog.

2006: de Poolse 6e Air Assault Brigade, die de tradities voortzet van de 1e Zelfstandige Poolse Parachutistenbrigade, onderscheiden voor de acties tijdens Slag om Arnhem.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie