Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Rechtszaak ongeluk monstertruck Haaksbergen

In de rechtbank van Almelo dient maandag de zaak die draait om het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen in 2014. Voor maandag staat de feitenbehandeling op het programma, de zaak gaat dinsdag inhoudelijk verder. Bij het ongeluk in Haaksbergen kwamen drie mensen om. 28 mensen raakten gewond toen de truck op het publiek inreed. 

Vervolg vredesgesprekken Syrië

In Genève praten vertegenwoordigers van de Syrische regering en oppositiegroepen onder leiding van de Verenigde Naties verder over vrede in Syrië. Een politieke oplossing voor de burgeroorlog in het land lijkt echter nog altijd ver weg. Eerder kwamen de strijdende partijen wel tot een akkoord over een wapenstilstand. Tot een echte stilstand van het geweld kwam het dan weer niet, maar er werd wel minder geschoten. 

Aandeelhouders bijeen over fusie Ahold en Delhaize

Supermarktconcerns Ahold en Delhaize roepen maandagmiddag hun aandeelhouders bijeen om goedkeuring te vragen voor hun voorgenomen fusie. De bedrijven hebben in de zomer aangekondigd samen verder te willen. Het ziet ernaar uit dat zowel Albert Heijn als Delhaize van de Belgische Mededingingsautoriteit vestigingen in België moet afstoten. Belgisch personeel heeft eerder uit protest het werk neergelegd.

Uitspraak poging tot doodslag agenten Best

Het gerechtshof in Den Bosch doet uitspraak in de zaak tegen een man uit Breda die in 2012 werd veroordeeld tot acht jaar cel voor poging tot doodslag op twee agenten in Best. De man sloeg op de vlucht toen agenten hem wilden fouilleren en schoot zeven keer. In hoger beroep werd 13 jaar en 4 maanden cel geëist. 

Volledige speelronde Jupiler League

Net als afgelopen vrijdag wordt er maandag een complete speelronde afgewerkt in de Jupiler League. Koploper Sparta Rotterdam, dat liefst dertien punten meer heeft dan nummer twee VVV-Venlo, gaat op bezoek bij laagvlieger Almere City. Zelf treedt VVV-Venlo voor eigen publiek aan tegen RKC Waalwijk. FC Eindhoven, dat de derde plek bekleedt, stuit in Sittard op het plaatselijke Fortuna. De negen duels beginnen allemaal om 20.00 uur.

En verder:

- Vertrekt vanuit Kazachstan een raket met de zogeheten Trace Gas Orbiter. Deze gaat op weg naar Mars om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar of er leven bestaat, of ooit heeft bestaan op Mars. 

- Maakt de OESO informatie bekend over de economische groei van G20-leden.

- Wordt gorilla Bokito, die bekend werd toen hij in 2007 ontsnapte uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp, twintig jaar oud. 

- Vieren wiskundigen vandaag internationale Pi-dag, gewijd aan de unieke wiskundige constante.

Weer en verkeer

Maandag start overwegend zonnig, maar in de loop van de dag neemt de kans op bewolking verder toe. In het zuiden van het land blijft het gedurende de dag wel overwegend zonnig en overal blijft het droog. Bij een matige noordoostenwind wordt het 8 tot 11 graden. 

De ANWB verwacht voor maandag een normale spits. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: