Deelstaatverkiezingen Duitsland, Ajax en Feyenoord in actie

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Deelstaatverkiezingen Duitsland

Twaalf miljoen Duitsers mogen zondag naar de stembus. De inwoners van Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saksen-Anhalt mogen de vertegenwoordigers van hun deelstaat te kiezen. De anti-immigratie-partij AfD staat er goed voor in de peilingen. Het CDU van bondskanselier Angela Merkel moet vrezen voor een fors verlies.

Vitesse-Feyenoord en Ajax-NEC in Eredivisie

De resterende vier wedstrijden in de Eredivisie worden zondag afgewerkt. Om 14.30 uur staan Vitesse en Feyenoord tegenover elkaar in Arnhem. Als de thuisploeg zegeviert, komt ze in punten gelijk met de Rotterdammers, die nu nog derde staan. Ajax probeert in eigen huis tegen NEC geen averij op te lopen in de aanloop naar de topper tegen PSV van volgende week zondag. Om 16.45 uur is de aftrap in de Arena. De andere duels van zondag zijn FC Utrecht-ADO Den Haag (12.30 uur) en Heracles Almelo-SC Cambuur (14.30 uur).

Drie jaar Paus Franciscus aan het roer

Zondag is het precies drie jaar geleden dat witte rook opsteeg boven de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad: Franciscus was gekozen als nieuwe paus. In vergelijking met zijn voorgangers is Franciscus charismatisch en modern. Hij wordt vaak beschouwd als een progressieve paus, maar heeft ook een handige PR-machine.

Laatste dag schaatsseizoen

Het schaatsseizoen eindigt zondag met de laatste wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De mannen rijden de 500 meter, de 1500 meter en de massastart en de vrouwen komen in actie op de 1000 meter en de massastart. Op de 1500 meter mannen gaat de strijd om de eindzege tussen Kjeld Nuis, de Rus Denis Yuskov en de Amerikaan Joey Mantia. Om 15.00 uur begint het programma in Thialf.

Definitief rapport over vliegramp Germanwings-toestel

Een Frans instituut, Le Bureau d'enquêtes et d’analyses (BEA), publiceert het definitieve rapport naar de vliegramp met het toestel van Germanwings in de Franse Alpen. Vorig jaar stortte het toestel onderweg van Barcelona naar Düsseldorf neer. De copiloot pleegde zelfmoord en nam de 149 anderen aan boord met zich mee de dood in. De man kampte met depressies maar kon toch blijven vliegen.

En verder:

- gaan sterrenchefs 24 uur koken in het INK Hotel in Amsterdam. De opbrengst gaat naar Dance4Life

Weer en verkeer

Zondag ziet er zonnig uit, alleen in het noorden zijn er 's ochtends ook wolken. Na een nacht met lichte vorst wordt het 's middags een graad of 10. Volgende week blijft het dankzij een standvastig hogedrukgebied rustig en droog weer, wel komen er meer wolkenvelden. In de middag is het een graad of 10, 's nachts vriest het soms licht.

Dit weekend de snelweg A4 tussen Delft en Schiedam weer dicht in beide richtingen voor werkzaamheden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur:

Lees meer over:
Tip de redactie